Sunday, February 9, 2014

silent entry....


Assalamualaikum....selamat pagi...tiba2 lak aku terasa macam nak update entry kali nie...takpa lah..nak bt cemana..huhuhu

Entah kenapa...2,3 menjak ni aku terasa mcm tak best..mcm nak pergi jauh jer dari tempat aku berada sekarang nie..rasa nak tenangkan fikiran dan keluar dari kepompong sekarang...bukan aku dah berputus asa tapi hakikatnya..mungkin sbb aku berada di tempat yang sama pada setiap ketika kot...mungkin aku terasa mcm nie sbb aku mengandung sama kot...

aku tak mintak banyak pun...cuma beri ruang pada diri utk aku bertenang sahaja..tapi itulah...aku pun ada perasaan jgk..aku pun ada masalah sendiri jgk...bukan semuanya aku nak bercerita...kdg2 aku terasa mcm tak ada motivated diri. lost seketika....aku cuba sedaya upaya menjadi kuat, pretend tak ada apa2..tapi hati bertambah sakit...sakit yg amat sangat...tapi nak luah kat sapa....org di sekeliling masing2 bz dengan cara dan masalah masing2..

Kalau nak menangis nie dah tak larat kot...terasa diri nie kosong sgt..sunyi...urmmmm....

Kdg2..aku teringat zaman2 bercinta dulu..terasa best plak....rasa mcm nak bercinta semula...rasai perasaan ketika itu...hehehhe...walaupun sekarang dah ada anak tapi tak salah sekiranya perasaan nie timbul kembali..perasbuataan nie perlu dijaga dan dihargai selalu...betul tak?...bukannya nak kena bagi apa2 pun..cuma say hai...kadang2 kata cinta pun dah cukup untuk buatkan perasaan nie terus berbunga. Buatkan diri tersenyum sendirian....

Akan timbul pelbagai ragam...merajuk...minta dipujuk dan sebagainya...kdg2 pelik jgk kan..aku tgk kebanyakkan org..bila after kawin jer tak ada dah semua tue..seolah2 ikatan perkahwinan itu cuma satu perjanjian utk tidak lari dari satu sama lain..seolah2 cuma satu tanggungjawap yang perlu dipikul tanpa ada kemanisannya...hairan jgk...seolah2 masing2 terikat dengan cara msg2..satu keperluan utk teruskna kesinambungan hidup...betul ker?

Mungkin dulu jarang berjumpa tambahan pulak rumah lain2..jadi kononnya perasaan cinta tue akan bertambah erat bila berjumpa..kasih sayang bertambah lagi sbb terasa masa amat terhad...padahal bila dah berkahwin..duduk serumah..terasa semua tue cuma dongengan semata2..seolah2..masing2 ada masalah yang berat....mula mengeluh dengan kehidupan yang dilalui..mula terasa beban..dan macam2 lagi...kalau tak kuat..mesti dah berpisah dah...

urm....tue apa yang aku nampak kehidupan sebelum dan selepas berkahwin...mungkin sekarang masa yang tak sesuai utk aku keluarkan segala2....

Tapi apa yang aku rasa.......aku dah la tengah memboyot...baru nak masuk 4 bulan..perasaan menjadi sensitif...badan jadi tak larat....kadang2 jadi kejang perot...of coz akan terasa sakit sangat...bukan semua benda aku boleh buat dan larat...rahim aku dah banyak kali jatuh...banyak kali p angkat dah...harap kandungan ku kali nie menjadi baik..In Syaa Allah...cuma kalau boleh...aku nak kuat semangat dan bersabar dan tabah dengan apa yang berlaku dan akan berlaku...kalau pretend itu lebih baik..yer..aku lbh prefer pretend utk puaskan hati semua org..hati aku?..

kdg2..aku teringatkan arwah...bila aku berada dalam keadaan susah hati dan tk tenang..aku mesti teringatkan dia....Ya Allah...tempatkanlah arwah dikalangan org yang beriman..amin...

oklah..itu sahaja utk kali...


Assalamualaikum dan selamat datang tahun baru....


Tak sangka...pejam celik pejam celik dah masuk tahun baru..aku amik masa yang lama utk bt entry baru kali nie..bukan apa..bz sikit...pelbagai perkara yang berlaku...urmmmm...

Walaupun dah masuk bulan februari, msih sempat lagi utk aku wish...selamat tahun baru dan harap tahun nie akan lebih buat aku tabah, bersemangat dan sabar dengan dugaan yang mendatang..In Syaa Allah.

Alhamdulillah, harith pun dah masuk 1 tahun lbh dah..dah mula berjalan..main bola..semakin aktif dan aku happy dengan perkembangan nie...melihat anak membesar depan mata bagaikan satu anugerah yang tak ternilai. Aku pun dah kembali mengandung..dah masuk 17 minggu dah..4 bulan lebih dah...jenuhlah misi marah kat aku nanti...buku merah tak p buat lagi...aku igat minggu depan nak p buat...sekali dengan cucuk harith tue...cucuk utk 1 tahun...

Adik aku pun dah habis spm..cuma tinggal sorg ja lagi yg sekolah...ada yg baru habis U..cuma dok sibuk cari kerja...dunia sekarang tak macam dulu..sekarang nie semuanya susah..bukan aku tak mau tolong..nak kerja senang..duit banyak...manalah ada kerja senang...urmmmm.....

oklah...aku nak p kelas dulu..nanti aku update len..

Sunday, February 9, 2014

silent entry....

Posted by Chek Nurul at 11:53 AM 0 comments
Assalamualaikum....selamat pagi...tiba2 lak aku terasa macam nak update entry kali nie...takpa lah..nak bt cemana..huhuhu

Entah kenapa...2,3 menjak ni aku terasa mcm tak best..mcm nak pergi jauh jer dari tempat aku berada sekarang nie..rasa nak tenangkan fikiran dan keluar dari kepompong sekarang...bukan aku dah berputus asa tapi hakikatnya..mungkin sbb aku berada di tempat yang sama pada setiap ketika kot...mungkin aku terasa mcm nie sbb aku mengandung sama kot...

aku tak mintak banyak pun...cuma beri ruang pada diri utk aku bertenang sahaja..tapi itulah...aku pun ada perasaan jgk..aku pun ada masalah sendiri jgk...bukan semuanya aku nak bercerita...kdg2 aku terasa mcm tak ada motivated diri. lost seketika....aku cuba sedaya upaya menjadi kuat, pretend tak ada apa2..tapi hati bertambah sakit...sakit yg amat sangat...tapi nak luah kat sapa....org di sekeliling masing2 bz dengan cara dan masalah masing2..

Kalau nak menangis nie dah tak larat kot...terasa diri nie kosong sgt..sunyi...urmmmm....

Kdg2..aku teringat zaman2 bercinta dulu..terasa best plak....rasa mcm nak bercinta semula...rasai perasaan ketika itu...hehehhe...walaupun sekarang dah ada anak tapi tak salah sekiranya perasaan nie timbul kembali..perasbuataan nie perlu dijaga dan dihargai selalu...betul tak?...bukannya nak kena bagi apa2 pun..cuma say hai...kadang2 kata cinta pun dah cukup untuk buatkan perasaan nie terus berbunga. Buatkan diri tersenyum sendirian....

Akan timbul pelbagai ragam...merajuk...minta dipujuk dan sebagainya...kdg2 pelik jgk kan..aku tgk kebanyakkan org..bila after kawin jer tak ada dah semua tue..seolah2 ikatan perkahwinan itu cuma satu perjanjian utk tidak lari dari satu sama lain..seolah2 cuma satu tanggungjawap yang perlu dipikul tanpa ada kemanisannya...hairan jgk...seolah2 masing2 terikat dengan cara msg2..satu keperluan utk teruskna kesinambungan hidup...betul ker?

Mungkin dulu jarang berjumpa tambahan pulak rumah lain2..jadi kononnya perasaan cinta tue akan bertambah erat bila berjumpa..kasih sayang bertambah lagi sbb terasa masa amat terhad...padahal bila dah berkahwin..duduk serumah..terasa semua tue cuma dongengan semata2..seolah2..masing2 ada masalah yang berat....mula mengeluh dengan kehidupan yang dilalui..mula terasa beban..dan macam2 lagi...kalau tak kuat..mesti dah berpisah dah...

urm....tue apa yang aku nampak kehidupan sebelum dan selepas berkahwin...mungkin sekarang masa yang tak sesuai utk aku keluarkan segala2....

Tapi apa yang aku rasa.......aku dah la tengah memboyot...baru nak masuk 4 bulan..perasaan menjadi sensitif...badan jadi tak larat....kadang2 jadi kejang perot...of coz akan terasa sakit sangat...bukan semua benda aku boleh buat dan larat...rahim aku dah banyak kali jatuh...banyak kali p angkat dah...harap kandungan ku kali nie menjadi baik..In Syaa Allah...cuma kalau boleh...aku nak kuat semangat dan bersabar dan tabah dengan apa yang berlaku dan akan berlaku...kalau pretend itu lebih baik..yer..aku lbh prefer pretend utk puaskan hati semua org..hati aku?..

kdg2..aku teringatkan arwah...bila aku berada dalam keadaan susah hati dan tk tenang..aku mesti teringatkan dia....Ya Allah...tempatkanlah arwah dikalangan org yang beriman..amin...

oklah..itu sahaja utk kali...


Assalamualaikum dan selamat datang tahun baru....

Posted by Chek Nurul at 10:00 AM 0 comments
Tak sangka...pejam celik pejam celik dah masuk tahun baru..aku amik masa yang lama utk bt entry baru kali nie..bukan apa..bz sikit...pelbagai perkara yang berlaku...urmmmm...

Walaupun dah masuk bulan februari, msih sempat lagi utk aku wish...selamat tahun baru dan harap tahun nie akan lebih buat aku tabah, bersemangat dan sabar dengan dugaan yang mendatang..In Syaa Allah.

Alhamdulillah, harith pun dah masuk 1 tahun lbh dah..dah mula berjalan..main bola..semakin aktif dan aku happy dengan perkembangan nie...melihat anak membesar depan mata bagaikan satu anugerah yang tak ternilai. Aku pun dah kembali mengandung..dah masuk 17 minggu dah..4 bulan lebih dah...jenuhlah misi marah kat aku nanti...buku merah tak p buat lagi...aku igat minggu depan nak p buat...sekali dengan cucuk harith tue...cucuk utk 1 tahun...

Adik aku pun dah habis spm..cuma tinggal sorg ja lagi yg sekolah...ada yg baru habis U..cuma dok sibuk cari kerja...dunia sekarang tak macam dulu..sekarang nie semuanya susah..bukan aku tak mau tolong..nak kerja senang..duit banyak...manalah ada kerja senang...urmmmm.....

oklah...aku nak p kelas dulu..nanti aku update len..
 

Life So Simple WithOut Rules Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez