Thursday, May 30, 2013

Nice Pic....












.......



Bored..


Assalamualaikum and good morning everyone...hai..its quite long time i didn't post anything in here..ok today..i have a few minutes to write and post..

Today, after i log in my official fb, i saw and read 1 post by my friend. I think its annoying and make me bored..i try to ignore it but when every day u saw and read it..its like a jerk....they he think may be different like we does but he need to accept the reality moment..

Even he did not realize that, he also do the same thing like what he had post to criticize someone or any party..i don't care who his is but the way you comment and think make me laugh and regret to make a teamwork with you..but i dont have any choice...if i have..of course i will make another plan to my self...Ya Allah..don't make me like him..and plz give him guide to know who he is..amin..

Monday, May 20, 2013

Om Pra Mah Pood (english sub)


NAT KING COLE L-O-V-E





for someone i love till the end...my hubby and my little heroes..you will be in my heart till my last breath..

Mah Tum Mai (english sub)


sabai sabai (easy easy) - bird thong chai


Putih Putih Melati - st12


Hikmah Di Sebalik...


Assalamualaikum...selamat pagi...salam 1 malaysia..apa kabar semua..harap semuanya dalam keadaan baik...doa aku untuk kalian agar sentiasa dilimpahi rahmat dari ALLAH S.W.T...amin

Agak lama jugak aku tak singgah sini..rindunya nak menulis tapi kekangan masa dan tekanan pada diri sendiri menyebabkan aku tak sempat nak melakukan apa saja. Tapi hari ini aku cuba jugak untuk luangkan masa untuk luahkan apa yang terpendam di hati.

Yang pertama sekali...aku bersyukur sangat kehadrah illahi sebab suami dah dapat posting satu daerah dengan aku..dah tinggal serumah dah..aku tak kisah bab lain yang penting hubby ada bersama tak kira apa yang jadi , aku dapat lah kekuatan sikit.

Yang kedua, anak aku dah semakin pulih dari selesema dan semakin bijak orangnya..rasa tenang bila dapat tgk anak mcm tue...letih mcmana pun aku rasa berbaloi bila ada anak nie...dan tak sabar nak mengandung balik...entah tak tahu kenapa aku suka time aku mengandung...bukan sebab layanan suami @ apa2 sebab yang membawa keuntungan pada diri..tapi dari sebelum kawin lagi aku selalu berangan time mengandung..huhhu

Yang ketiganya, aku dah boleh develop perasaan diri dah..maksudnya aku dan boleh kawal emosi dan perasaan aku sendiri terhadap arwah..kalau tak aku selalu teringat...aku sendiri tak lupa surah al-fatihah untuk arwah..aku sentiasa mendoakan arwah tenang disana.amin

Yang keempat, aku dah qadha puasa 16 hari dah termasuk hari nie..maknanya ada lagi 14 hari lagi..in shaa allah, aku boleh habiskan. Qadha puasa nie dibuat sebab aku tak berpuasa masa aku mengandungkan anak tahun lepas..kalau nak diikutkan boleh nak bagi beras tapi alangkah baiknya kalau aku boleh ganti sendiri. diamping boleh latih minda dan stamina...serta diri sendiri..aku boleh juga tahan dari segi emosi aku..kestabilan itu penting..kira mcm musabah diri sama..alhamdulillah

Yang kelima, harap2 kehidupan kami sekeluarga akan kembali stabil dengan pertukaran hubby ini..in shaa allah, aku yakin pada ketentuan sebab tiada sebab untuk ALLAH mengabaikan hambanya..ALLAH tidak akan beri ujian yang berat kepada hambanya jika hambanya itu tidak mampu..semuanya mengikut kemampuan masing2..

Yang keenam, aku nak kena siapkan modul latihan untuk budak2 sebelum budak2 masuk..sbb nak jual sama.then nak kena siapakn journal, proposal untuk sambung phd dan siapkan buku untuk diterbitkan..so, nak kena buat satu2...harap2 semuanya akan siap dalam bulan nie..amin

yang ketujuh..aku dalam proses servey nak beli laptop dan kereta atau rumah..nak kena sevey jugak nie..in shaa allah ujung tahun nie aku nak beli...bergantung pada bajet ujung tahun..

Yang kelapan, ada lebihan bajet nak bawak famili @ hubby dan anak p bercuti..in shaa allah..

Yang kesembilan, dalam bulan nie aku hadiri function..alhamdulillah, rezeki hubby dan anak..terima kasih pada semua..

Yang kesepuluh, nak kena trambah juga barang dalam rumah tue..aku igat nak tambah wardrope..tgk lah mcmana...huhuhu

Thursday, May 30, 2013

Nice Pic....

Posted by Chek Nurul at 12:06 PM 0 comments










.......

Posted by Chek Nurul at 9:05 AM 0 comments

Bored..

Posted by Chek Nurul at 9:03 AM 0 comments
Assalamualaikum and good morning everyone...hai..its quite long time i didn't post anything in here..ok today..i have a few minutes to write and post..

Today, after i log in my official fb, i saw and read 1 post by my friend. I think its annoying and make me bored..i try to ignore it but when every day u saw and read it..its like a jerk....they he think may be different like we does but he need to accept the reality moment..

Even he did not realize that, he also do the same thing like what he had post to criticize someone or any party..i don't care who his is but the way you comment and think make me laugh and regret to make a teamwork with you..but i dont have any choice...if i have..of course i will make another plan to my self...Ya Allah..don't make me like him..and plz give him guide to know who he is..amin..

Monday, May 20, 2013

Om Pra Mah Pood (english sub)

Posted by Chek Nurul at 4:49 PM 0 comments

NAT KING COLE L-O-V-E

Posted by Chek Nurul at 4:44 PM 0 comments



for someone i love till the end...my hubby and my little heroes..you will be in my heart till my last breath..

Mah Tum Mai (english sub)

Posted by Chek Nurul at 4:33 PM 0 comments

sabai sabai (easy easy) - bird thong chai

Posted by Chek Nurul at 4:30 PM 0 comments

Putih Putih Melati - st12

Posted by Chek Nurul at 4:24 PM 0 comments

Hikmah Di Sebalik...

Posted by Chek Nurul at 10:45 AM 0 comments
Assalamualaikum...selamat pagi...salam 1 malaysia..apa kabar semua..harap semuanya dalam keadaan baik...doa aku untuk kalian agar sentiasa dilimpahi rahmat dari ALLAH S.W.T...amin

Agak lama jugak aku tak singgah sini..rindunya nak menulis tapi kekangan masa dan tekanan pada diri sendiri menyebabkan aku tak sempat nak melakukan apa saja. Tapi hari ini aku cuba jugak untuk luangkan masa untuk luahkan apa yang terpendam di hati.

Yang pertama sekali...aku bersyukur sangat kehadrah illahi sebab suami dah dapat posting satu daerah dengan aku..dah tinggal serumah dah..aku tak kisah bab lain yang penting hubby ada bersama tak kira apa yang jadi , aku dapat lah kekuatan sikit.

Yang kedua, anak aku dah semakin pulih dari selesema dan semakin bijak orangnya..rasa tenang bila dapat tgk anak mcm tue...letih mcmana pun aku rasa berbaloi bila ada anak nie...dan tak sabar nak mengandung balik...entah tak tahu kenapa aku suka time aku mengandung...bukan sebab layanan suami @ apa2 sebab yang membawa keuntungan pada diri..tapi dari sebelum kawin lagi aku selalu berangan time mengandung..huhhu

Yang ketiganya, aku dah boleh develop perasaan diri dah..maksudnya aku dan boleh kawal emosi dan perasaan aku sendiri terhadap arwah..kalau tak aku selalu teringat...aku sendiri tak lupa surah al-fatihah untuk arwah..aku sentiasa mendoakan arwah tenang disana.amin

Yang keempat, aku dah qadha puasa 16 hari dah termasuk hari nie..maknanya ada lagi 14 hari lagi..in shaa allah, aku boleh habiskan. Qadha puasa nie dibuat sebab aku tak berpuasa masa aku mengandungkan anak tahun lepas..kalau nak diikutkan boleh nak bagi beras tapi alangkah baiknya kalau aku boleh ganti sendiri. diamping boleh latih minda dan stamina...serta diri sendiri..aku boleh juga tahan dari segi emosi aku..kestabilan itu penting..kira mcm musabah diri sama..alhamdulillah

Yang kelima, harap2 kehidupan kami sekeluarga akan kembali stabil dengan pertukaran hubby ini..in shaa allah, aku yakin pada ketentuan sebab tiada sebab untuk ALLAH mengabaikan hambanya..ALLAH tidak akan beri ujian yang berat kepada hambanya jika hambanya itu tidak mampu..semuanya mengikut kemampuan masing2..

Yang keenam, aku nak kena siapkan modul latihan untuk budak2 sebelum budak2 masuk..sbb nak jual sama.then nak kena siapakn journal, proposal untuk sambung phd dan siapkan buku untuk diterbitkan..so, nak kena buat satu2...harap2 semuanya akan siap dalam bulan nie..amin

yang ketujuh..aku dalam proses servey nak beli laptop dan kereta atau rumah..nak kena sevey jugak nie..in shaa allah ujung tahun nie aku nak beli...bergantung pada bajet ujung tahun..

Yang kelapan, ada lebihan bajet nak bawak famili @ hubby dan anak p bercuti..in shaa allah..

Yang kesembilan, dalam bulan nie aku hadiri function..alhamdulillah, rezeki hubby dan anak..terima kasih pada semua..

Yang kesepuluh, nak kena trambah juga barang dalam rumah tue..aku igat nak tambah wardrope..tgk lah mcmana...huhuhu
 

Life So Simple WithOut Rules Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez