Sunday, December 30, 2012

Seronok Plak Rasanya...



eeeeeeeeeeeeee.....macam tak caya lak rasanya...rupanya hari nie adalah hari ke2 terakhir dalam tahun nie...cepatnya masa berlalu...pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun baru...wawawawa....banyak kenangan dan sejarah tercipta sepanjang 2 tahun nie...samada suka dan suka..tapi rasa sayang lak nak dilupakan dan ditinggalkan...walau apa pun, harap dengan kedatangan tahun baru nie..akan menambahkan lagi rezeki dan kegembiraan kami sekeluarga...

Tapi apa yang penting, sekarang nie, syukur alhamdulillah...aku happy dengan apa yang ada...tak tahu nak gambarkan macamana tapi terasa macam.....hah macam tue lah...huhuhu

oh lupa lak nak bgtau..baru2 nie berlaku kontrasi, kebetulan mr.hubby tak ada kat umah...yang ada cuma mak, abah dan adik2 ja..abah sayang nak tinggal tv sbb malam tue ada perlawanan antara thailand dan singapura. apalagi mak terus beleteq kat abah la...aku leh lagi tersenyum...sabar dok tahan sakit...sampai ja kat KK...terus aku dihantar naik ambulance ke HSB..sepatutnya dah cukup 9 bulan tapi bila p sana...entah mcmana..leh jadi 34 minggu + 6 hari lak...aduhai..aku kena cucuk 2 jarum...sapai sekarang nie tak rasa sakit nak bersalin dah..walaupun dah 1 minggu berlalu...cuma sekarang nie aku kena pantau pergerakkan baby dalam perot..takot jugak jadi apa2...kalau ikot pergiraan HSB aku dah masuk 35 minggu + 6 hari dah...esok genap 9 bulan..padahal..kalau nak diikotkan dah 9 bulan  9 hari kot...aduhai..tak pa lah...sabar itu kan separuh dari iman..aku harap samada minggu nie @ minggu depan...bersalin lah aku...tak sabar sebenarnya nak tunggu baby keluar..mr.hubby pun dah macam tak sabar nak jumpa hubby junior...hehehe..excited nak jadi abah..

bila balik kg ja, mak aku mesti bercerita pengalaman naik kereta ambulance..malam tue..aku , mak dan adik pompuan aku naik kereta tue..dalam ujan plak tue..jarak agak jauh jugak...sampai termuntah aku dan adik sebab driver tue bawak macam apa lagi...dalam hati aku dok doa...cepat lah sampai...dats yang sampai sekarang nie mak aku suh aku standby ja kat sini...senang sikit dekat dengan hospital..dalam 15-20 minit dah sampai...tak ada lah susah2 nak nai kereta ambulance....

hari nie...aku dah jadi agak malas nak mengajar..jadi aku cuma bt perbincangan dengan student...dan kelas seterusnya..aku just bagi sain jer attendance...bukan apa...dah tak larat sangat dah....kelas esok...cuma nak sambung sikit jer 2,3 perkara...harap2 everything will be fine...

sebenarnya..aku sengaja mengupdate blog nie sementara tunggu mr.hubby datang amek..sepanjang 2 bulan nie...dia selalu hantar aku awal dan balik lewat petang mana taknya..aku dah tak leh drive sendiri lagi dah..lagi satu dia sendiri takut jadi apa2 kat aku...aku dan dia kerja jauh2..jarak antara kami...130km...pergi sahaja..kalau pergi dan balik berapa dah...aduhai...cian jugak kat hubby sebenarnya...tapi nak bt mcmana..keadaan mmg tak mengizinkan...terima kasih atas segala2nya...mama sayang b hingga hujung nyawa...amin..

Mother to be...


Assalamualaikum and good evening, how are you today?...hope all the reader are fine and always in good. How about me?...i'm good but not too. I just count the days. in 36 week @ 9 month will be mother to be. i hope i will have enough motivated and strength to face out all this. Still work even due just around the corner. My baby active all the time even at night, but i love it. at least i know my baby are tough and active person like his/her parent.

Actually, before this i always think about labour, the pain, blood and many more..but now...maybe im getting bored waiting for the due. Now i hope both of us are safe and better..

Sunday, December 30, 2012

Seronok Plak Rasanya...

Posted by Chek Nurul at 5:36 PM 0 comments

eeeeeeeeeeeeee.....macam tak caya lak rasanya...rupanya hari nie adalah hari ke2 terakhir dalam tahun nie...cepatnya masa berlalu...pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun baru...wawawawa....banyak kenangan dan sejarah tercipta sepanjang 2 tahun nie...samada suka dan suka..tapi rasa sayang lak nak dilupakan dan ditinggalkan...walau apa pun, harap dengan kedatangan tahun baru nie..akan menambahkan lagi rezeki dan kegembiraan kami sekeluarga...

Tapi apa yang penting, sekarang nie, syukur alhamdulillah...aku happy dengan apa yang ada...tak tahu nak gambarkan macamana tapi terasa macam.....hah macam tue lah...huhuhu

oh lupa lak nak bgtau..baru2 nie berlaku kontrasi, kebetulan mr.hubby tak ada kat umah...yang ada cuma mak, abah dan adik2 ja..abah sayang nak tinggal tv sbb malam tue ada perlawanan antara thailand dan singapura. apalagi mak terus beleteq kat abah la...aku leh lagi tersenyum...sabar dok tahan sakit...sampai ja kat KK...terus aku dihantar naik ambulance ke HSB..sepatutnya dah cukup 9 bulan tapi bila p sana...entah mcmana..leh jadi 34 minggu + 6 hari lak...aduhai..aku kena cucuk 2 jarum...sapai sekarang nie tak rasa sakit nak bersalin dah..walaupun dah 1 minggu berlalu...cuma sekarang nie aku kena pantau pergerakkan baby dalam perot..takot jugak jadi apa2...kalau ikot pergiraan HSB aku dah masuk 35 minggu + 6 hari dah...esok genap 9 bulan..padahal..kalau nak diikotkan dah 9 bulan  9 hari kot...aduhai..tak pa lah...sabar itu kan separuh dari iman..aku harap samada minggu nie @ minggu depan...bersalin lah aku...tak sabar sebenarnya nak tunggu baby keluar..mr.hubby pun dah macam tak sabar nak jumpa hubby junior...hehehe..excited nak jadi abah..

bila balik kg ja, mak aku mesti bercerita pengalaman naik kereta ambulance..malam tue..aku , mak dan adik pompuan aku naik kereta tue..dalam ujan plak tue..jarak agak jauh jugak...sampai termuntah aku dan adik sebab driver tue bawak macam apa lagi...dalam hati aku dok doa...cepat lah sampai...dats yang sampai sekarang nie mak aku suh aku standby ja kat sini...senang sikit dekat dengan hospital..dalam 15-20 minit dah sampai...tak ada lah susah2 nak nai kereta ambulance....

hari nie...aku dah jadi agak malas nak mengajar..jadi aku cuma bt perbincangan dengan student...dan kelas seterusnya..aku just bagi sain jer attendance...bukan apa...dah tak larat sangat dah....kelas esok...cuma nak sambung sikit jer 2,3 perkara...harap2 everything will be fine...

sebenarnya..aku sengaja mengupdate blog nie sementara tunggu mr.hubby datang amek..sepanjang 2 bulan nie...dia selalu hantar aku awal dan balik lewat petang mana taknya..aku dah tak leh drive sendiri lagi dah..lagi satu dia sendiri takut jadi apa2 kat aku...aku dan dia kerja jauh2..jarak antara kami...130km...pergi sahaja..kalau pergi dan balik berapa dah...aduhai...cian jugak kat hubby sebenarnya...tapi nak bt mcmana..keadaan mmg tak mengizinkan...terima kasih atas segala2nya...mama sayang b hingga hujung nyawa...amin..

Mother to be...

Posted by Chek Nurul at 4:48 PM 0 comments
Assalamualaikum and good evening, how are you today?...hope all the reader are fine and always in good. How about me?...i'm good but not too. I just count the days. in 36 week @ 9 month will be mother to be. i hope i will have enough motivated and strength to face out all this. Still work even due just around the corner. My baby active all the time even at night, but i love it. at least i know my baby are tough and active person like his/her parent.

Actually, before this i always think about labour, the pain, blood and many more..but now...maybe im getting bored waiting for the due. Now i hope both of us are safe and better..
 

Life So Simple WithOut Rules Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez