Wednesday, May 23, 2012


Allhamdulillah..hari nie dah masuk 1068 hari kami bersama, syukur sangat..walaupun kehidupan kami baru bermula tapi hubungan dan ikatan kami terus mekar...insyaALLAH.

Monday, May 14, 2012

Luahan Rasa 2..


Assalamualaikum
Terasa macam sekejap saja masa berlalu, Pejam celik pejam celik dah pertengahan bulan 5..
Umur semakin meningkat, terasa kadang2 banyak lagi perkara yang aku nak buat..entah sempat @ pn tak.
Walau apa pun, aku cuba sedaya upaya supaya orang2 disekeliling happy, aku ?....urmmmm
Bukan tak mensyukuri apa yg aku ada, Entah, jiwa aku terasa kosong sbnrnya...kadang2 jeles tgk budak2 yang riang ria bermain, tak yah pikirkan hari esok, tak yah pikirkan apa nak jadi...hanya keseronokan...kenapa lah hidup aku tak seceria dulu...aduhai..
memang nak kena usahakan sesuatu, aku tak nak hidup macam nie...aku nak cari sesuatu yang leh bt aku ceria...aku bukan macam org lain, menjadikan shoping sebagai cara utk lepaskan kebosanan, aku bukan mcm org lain mencari keseronokkan yg tersendiri dalam menghiburkan hari-hariku...

Tuesday, May 8, 2012

Luahan rasa jer...


Alhamdulillah, syukur sbb hari nie ada potluck...dari pagi sampai lah ke petang...jadi kerja makan jer...perot dah jadi tepu sbb dok makan ja..mata lak jadi mengantok, tidur kejap..then bangun pm member, tanya ada lagi tak makanan kat sana...adoihai...bagus betul..kalau macam nie selalu, alamatnya...leh join dgn mr.hubby...pewot kedepan..hehehe..
Hari nie, aku rasa tenang sikit...sbb tak yah nak pikir banyak sgt..aku pun naik heran, alang aku dok saja ja mesti otak dok memikir...kadang2 sampai pening kepala...kalau nak diikutkan hati, aku tak nak jadi mcm nie, aku bukan pakar ekonomi nak memikir byk sgt....aduhai..
Jadi aku mengambil inisiatif untuk menulis, at least aku leh gak keluarkan idea dalam nie, taip jer apa2 pun...mmg otak manusia kalau dah mula memikir, tak berhenti utk memikir kot..macam tue jugak, kalau kat rumah, sunyi ja rasa...kadang2 terpikir jugak..kalau ada anak nie, tak yah nak pikir byk sgt..p kerja, pikir soal kerja, balik lak, sibuk dgn anak, rumah tangga....otak pun akan rileks sikit..kadang2 sampai bawak ke mimpi...iskh2...parah dah nie..sbb2 macam nie lah kawan aku amik keputusan untuk berhenti dan ikut suami...dok dkt dgn suami...sng sikit...yer lah, bila dgn suami nie..tak sama dgn dok sorang..at least, bgn pagi dah nak kena masak, tak smpt nak pikir soal lain dah..kemas rumah..japg silap2 dia ajak p jejalan ker...balik malam..tidur...tak yah nak pikir soal lain..yer tak..
Urmmm....setiap orang punyai cara masing nak hilang kan perasaan nie..perasaan memikir nie sbnrnya timbul bila kita rasa busan..tak tahu nak buat apa..walaupun dikelilingi oleh orang ramai tapi jiwa rasa kosong, tul tak?...tue lah..
moral of the story, aku nak bgtau kat sini, aku busan sbnrnya...hehehe...hope ada lah benda yang aku leh buat utk hilangkan rasa busan nie...emosi pun sekejap naik, sekejap turun...dalam erti kata lain...tak stabil la tue..oklah...nanti sambung lain...bye

Flora Cinta-Min Malik.wmv


Surat Khabar oh surat khabar..


Sekarang nie, banyak sangat lah cerita - cerita tak best dalam surat habaq...aku sendiri pun dah samapai malas nak baca surat habaq...kalau dulu, tak kira tempat, mesti aku akan cuba meluangkan masa utk baca...tak kisah lah samada aku beli sendiri, org beli....ataupun online...
tapi sekarang nie, aku kurang sgt nak membaca...cuma dgr org dok bercerita ja benda2 lain..masuk telinga kanan keluar telinga kiri...kalau berita jam 8 tue...aku on ja tv...pastu biarlah dia dok cakap sorang2...aku dgr jer yg mana aku rasa nak dgr..kalau tak...aku bt jer kerja lain..bukan aku tak nak tahu perkembanga dunia tapi tue lah...kalau dah orang2 atas ja dok interframe...kami orang2 bawah nie...bila nya nak interframe..sbb tue..aku rasa tabloid akan keluarkan berita yang tah apa2...lain dari isu yg semua org dah tahu..jadi dia keluarkan yang lain dari yang lain...
Walau apa pun..aku tak kisah...janji negara kita jangan berperang sudah...kalau tak, tak guna kumpul duit banyak2...tapi tak ada nilai duit...opss...terlebeh sudah...hehehe

Kerana Mu Kekasih - Illa Sabry


adoihai....



Assalamualaikum....Selamat Petang..
Terasa macam dah lama tak menjenguk kat sini...
ceritanya begini..
Hari minggu yang lalu, my hubby plan nak ke Pedu Lake Resort..
Then without notice anything, kami pun pegi lah..
drive about 2,3 hours from our home then, about 8km from the beginning way to resort..
Jalan...Ya ALLAH...sabar jer lah..nak termuntah..nasib baik makan tak banyak...kalau tak..konpom muntah..
jalan macam ular kena palu...adohai...mr. hubby ai..
Bila dah sampai...rupa2nya...pedu lake resort dah tutup 2 thn lbh dah...patut lah jalan pun menyeramkan....daun2 kering penuh tepi jalan, terbiar jer..
apalagi...mr. hubby dgn penuh rasa bersalah..mohon maaf lah...sbb tak tahu..
mmg lah dah google tgk dalam internet...tapi kena lah tahu either tempat tue still available or not..
apa lagi...sampai ja kat umah..terbungkang tidur sbb keletihan dan pening...
Walau apapun, terima kasih kepada mr.hubby sbb ada jugak plan nak g jalan2...tak per...nanti kita p jejalan lagi nah...

Wednesday, May 23, 2012

Posted by Chek Nurul at 10:16 AM 0 comments
Allhamdulillah..hari nie dah masuk 1068 hari kami bersama, syukur sangat..walaupun kehidupan kami baru bermula tapi hubungan dan ikatan kami terus mekar...insyaALLAH.

Monday, May 14, 2012

Luahan Rasa 2..

Posted by Chek Nurul at 4:42 PM 0 comments
Assalamualaikum
Terasa macam sekejap saja masa berlalu, Pejam celik pejam celik dah pertengahan bulan 5..
Umur semakin meningkat, terasa kadang2 banyak lagi perkara yang aku nak buat..entah sempat @ pn tak.
Walau apa pun, aku cuba sedaya upaya supaya orang2 disekeliling happy, aku ?....urmmmm
Bukan tak mensyukuri apa yg aku ada, Entah, jiwa aku terasa kosong sbnrnya...kadang2 jeles tgk budak2 yang riang ria bermain, tak yah pikirkan hari esok, tak yah pikirkan apa nak jadi...hanya keseronokan...kenapa lah hidup aku tak seceria dulu...aduhai..
memang nak kena usahakan sesuatu, aku tak nak hidup macam nie...aku nak cari sesuatu yang leh bt aku ceria...aku bukan macam org lain, menjadikan shoping sebagai cara utk lepaskan kebosanan, aku bukan mcm org lain mencari keseronokkan yg tersendiri dalam menghiburkan hari-hariku...

Tuesday, May 8, 2012

Luahan rasa jer...

Posted by Chek Nurul at 1:55 PM 0 comments
Alhamdulillah, syukur sbb hari nie ada potluck...dari pagi sampai lah ke petang...jadi kerja makan jer...perot dah jadi tepu sbb dok makan ja..mata lak jadi mengantok, tidur kejap..then bangun pm member, tanya ada lagi tak makanan kat sana...adoihai...bagus betul..kalau macam nie selalu, alamatnya...leh join dgn mr.hubby...pewot kedepan..hehehe..
Hari nie, aku rasa tenang sikit...sbb tak yah nak pikir banyak sgt..aku pun naik heran, alang aku dok saja ja mesti otak dok memikir...kadang2 sampai pening kepala...kalau nak diikutkan hati, aku tak nak jadi mcm nie, aku bukan pakar ekonomi nak memikir byk sgt....aduhai..
Jadi aku mengambil inisiatif untuk menulis, at least aku leh gak keluarkan idea dalam nie, taip jer apa2 pun...mmg otak manusia kalau dah mula memikir, tak berhenti utk memikir kot..macam tue jugak, kalau kat rumah, sunyi ja rasa...kadang2 terpikir jugak..kalau ada anak nie, tak yah nak pikir byk sgt..p kerja, pikir soal kerja, balik lak, sibuk dgn anak, rumah tangga....otak pun akan rileks sikit..kadang2 sampai bawak ke mimpi...iskh2...parah dah nie..sbb2 macam nie lah kawan aku amik keputusan untuk berhenti dan ikut suami...dok dkt dgn suami...sng sikit...yer lah, bila dgn suami nie..tak sama dgn dok sorang..at least, bgn pagi dah nak kena masak, tak smpt nak pikir soal lain dah..kemas rumah..japg silap2 dia ajak p jejalan ker...balik malam..tidur...tak yah nak pikir soal lain..yer tak..
Urmmm....setiap orang punyai cara masing nak hilang kan perasaan nie..perasaan memikir nie sbnrnya timbul bila kita rasa busan..tak tahu nak buat apa..walaupun dikelilingi oleh orang ramai tapi jiwa rasa kosong, tul tak?...tue lah..
moral of the story, aku nak bgtau kat sini, aku busan sbnrnya...hehehe...hope ada lah benda yang aku leh buat utk hilangkan rasa busan nie...emosi pun sekejap naik, sekejap turun...dalam erti kata lain...tak stabil la tue..oklah...nanti sambung lain...bye

Flora Cinta-Min Malik.wmv

Posted by Chek Nurul at 1:36 PM 0 comments

Surat Khabar oh surat khabar..

Posted by Chek Nurul at 1:34 PM 0 comments
Sekarang nie, banyak sangat lah cerita - cerita tak best dalam surat habaq...aku sendiri pun dah samapai malas nak baca surat habaq...kalau dulu, tak kira tempat, mesti aku akan cuba meluangkan masa utk baca...tak kisah lah samada aku beli sendiri, org beli....ataupun online...
tapi sekarang nie, aku kurang sgt nak membaca...cuma dgr org dok bercerita ja benda2 lain..masuk telinga kanan keluar telinga kiri...kalau berita jam 8 tue...aku on ja tv...pastu biarlah dia dok cakap sorang2...aku dgr jer yg mana aku rasa nak dgr..kalau tak...aku bt jer kerja lain..bukan aku tak nak tahu perkembanga dunia tapi tue lah...kalau dah orang2 atas ja dok interframe...kami orang2 bawah nie...bila nya nak interframe..sbb tue..aku rasa tabloid akan keluarkan berita yang tah apa2...lain dari isu yg semua org dah tahu..jadi dia keluarkan yang lain dari yang lain...
Walau apa pun..aku tak kisah...janji negara kita jangan berperang sudah...kalau tak, tak guna kumpul duit banyak2...tapi tak ada nilai duit...opss...terlebeh sudah...hehehe

Kerana Mu Kekasih - Illa Sabry

Posted by Chek Nurul at 1:23 PM 0 comments

adoihai....

Posted by Chek Nurul at 1:20 PM 0 comments

Assalamualaikum....Selamat Petang..
Terasa macam dah lama tak menjenguk kat sini...
ceritanya begini..
Hari minggu yang lalu, my hubby plan nak ke Pedu Lake Resort..
Then without notice anything, kami pun pegi lah..
drive about 2,3 hours from our home then, about 8km from the beginning way to resort..
Jalan...Ya ALLAH...sabar jer lah..nak termuntah..nasib baik makan tak banyak...kalau tak..konpom muntah..
jalan macam ular kena palu...adohai...mr. hubby ai..
Bila dah sampai...rupa2nya...pedu lake resort dah tutup 2 thn lbh dah...patut lah jalan pun menyeramkan....daun2 kering penuh tepi jalan, terbiar jer..
apalagi...mr. hubby dgn penuh rasa bersalah..mohon maaf lah...sbb tak tahu..
mmg lah dah google tgk dalam internet...tapi kena lah tahu either tempat tue still available or not..
apa lagi...sampai ja kat umah..terbungkang tidur sbb keletihan dan pening...
Walau apapun, terima kasih kepada mr.hubby sbb ada jugak plan nak g jalan2...tak per...nanti kita p jejalan lagi nah...
 

Life So Simple WithOut Rules Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez