Sunday, October 21, 2012

Nothing but Something...


Assalammualaikum and good evening to all of you...today i'm feel a little bit happy and dispointed with myself. Actually, i have an interview today..alhamdullilah my interview was going well...smooth and there have double happiness for me..that about my work but something else in my mind..i don't know what it is but what i feel are "empty"...urm..

1 more thing, even though, i have everything with my...but sometime i'm feel lonely...urm...

Sunday, October 7, 2012

Saja2 nak update...


Assalamualaikum...selamat tengahari...terasa lamanya tak update blog nie...bukan apa...sibuk sikit 2,3 hari nie..entah lah kenapa terasa penat sikit tue yang menjadi malas....bukan nak malas...huhuhu...
        Sebelum aku merapu dengan lebih lanjut lagi...biarlah aku berterus terang sahaja..Alhamdulillah kandungan dah masuk 27 minggu dah...debaran kian terasa sbb dah nak habis trimester ke 2 nie..hanya menunggu beberapa minggu jer lagi...kalau nak diikutkan mmg lah lambat lagi..tetapi sekarang nie masa cepat berlalu...sedar tak sedar dah masuk minggu ke 2 dalam bulan 10..baju baby pun dah beli dah sikit2..geram pulak aku tgk...sbb kecik sangat...yang paling comey..stokin kecik dan sarung tangan...kadang2 terbayang budak kecik nie pakai baju dan stokin..alahai comey anak ibu...
        Dalam keadaan mcm nie...baby aktif sangat..kadang2 tak terlayan..minta mr.hubby pulak layan dia...kalau letak tangan atas perot jer..kuatlah dia menendang....kadang2 tersedu..pernah sekali...mr.hubby dan baby tersedu sekali...lama dah mr.hubby tak tersedu...lawak plak...baby aktif waktu malam...pkul 2 @ 3 pagi...time dia lah tue..kalau kita tidur...boleh terjaga sebab kuat dia menendang...nak kita bagi perhatian, main dengan dia..alahai anak ibu dan abah..
       Hari tue, mak tanya...nak bersalin kat mana?....urm...mana2 pun sama ja..cuma dari segi kos jer lah...kalau lah bersalin kat private, bersalin cara normal..tak sakit... tak apalah...nie sakit sama jugak..pengalaman masuk kat goment..alhamdulillah.. ok jer...doktor dan nurse ok jer...tak banyak kerenah..kalau kat private pun ada trainer jugak samalah kat goment pun...jadi tak kisah pun..
       Abah tanya nak buat majlis melinggang perot tak?.....urm...nasib baik mak tlg jawap...tak yah lah...zaman la...tak ada org bt dah..jadi..abah cuma nak buat kenduri doa selamat jer tuk sambut cucu dan selamat bersalin...alhamdulillah...syukur...
        Mr.hubby plak minggu nie stay kat sini sbb ada kerja kat sini..lega sikit sbb ada meneman sepanjang kehamilan nie...entah lah...tak tahu kenapa...mmg terasa tak larat...cepat letih...nak marah..nak bebai...mcm lagi...betul lah org kata emosi ibu mengandung nie tak sama...lain sikit dari org biasa...kdg2 mcm mls nak layan...kang layan tak jadi kerja plak...so, kalau tak larat sgt2 baru layan..kalau sikit2...kena gagahkan jugak..kang anak jadi malas plak...pikiran kena sentiasa positif...terima kasih jugak lah kepada mr.hubby..sbb selalu ada..tolong bt kerja rumah..faham keadaan ibu mengandung nie..syukur sangat...kadang2 kesian tgk mr.hubby...semua benda nak kena buat..layan anak dalam perot sampai tertidur...hehehhe...lepas jer bersalin..i take over balik yer...promise...
       ohya sblm terlupa...sbnrnya lagi 1 bulan anniversary perkahwinan kami..urm...nak bagi apa kat mr.hubby....nak bagi jam mahal2..tak termampu lagi..urm...nak bagi apa ek?....tak per ada lagi 1 bulan lagi...surprise...sebenarnya bergantung pada bajet jugak...kalau nak ajak p bercuti...masa tue dah minggu 32...ngah memboyot dah tue.. tapi yang pasti time tue ngah cuti..ajak p candlelight dinner pun takut tak larat lak aku nak p jauh2..sbb waktu malam jer msti aku dah terasa lembik dah...aduhai....tak per...msti ada solutionnya...sabar2..
       Minggu nie dan minggu depan aku kena jaga xm....aduhai..walaupun bukan tiap2 hari..tapi penat sbnrnya sbb tak buat apa2 pun...duduk tercongok kat situ...tak per lah..sabar jer lah...
sampai sini sajalah...lain kali sambung lagi.....bye2...wassalam

Sunday, October 21, 2012

Nothing but Something...

Posted by Chek Nurul at 2:30 PM 0 comments
Assalammualaikum and good evening to all of you...today i'm feel a little bit happy and dispointed with myself. Actually, i have an interview today..alhamdullilah my interview was going well...smooth and there have double happiness for me..that about my work but something else in my mind..i don't know what it is but what i feel are "empty"...urm..

1 more thing, even though, i have everything with my...but sometime i'm feel lonely...urm...

Sunday, October 7, 2012

Saja2 nak update...

Posted by Chek Nurul at 12:27 PM 0 comments
Assalamualaikum...selamat tengahari...terasa lamanya tak update blog nie...bukan apa...sibuk sikit 2,3 hari nie..entah lah kenapa terasa penat sikit tue yang menjadi malas....bukan nak malas...huhuhu...
        Sebelum aku merapu dengan lebih lanjut lagi...biarlah aku berterus terang sahaja..Alhamdulillah kandungan dah masuk 27 minggu dah...debaran kian terasa sbb dah nak habis trimester ke 2 nie..hanya menunggu beberapa minggu jer lagi...kalau nak diikutkan mmg lah lambat lagi..tetapi sekarang nie masa cepat berlalu...sedar tak sedar dah masuk minggu ke 2 dalam bulan 10..baju baby pun dah beli dah sikit2..geram pulak aku tgk...sbb kecik sangat...yang paling comey..stokin kecik dan sarung tangan...kadang2 terbayang budak kecik nie pakai baju dan stokin..alahai comey anak ibu...
        Dalam keadaan mcm nie...baby aktif sangat..kadang2 tak terlayan..minta mr.hubby pulak layan dia...kalau letak tangan atas perot jer..kuatlah dia menendang....kadang2 tersedu..pernah sekali...mr.hubby dan baby tersedu sekali...lama dah mr.hubby tak tersedu...lawak plak...baby aktif waktu malam...pkul 2 @ 3 pagi...time dia lah tue..kalau kita tidur...boleh terjaga sebab kuat dia menendang...nak kita bagi perhatian, main dengan dia..alahai anak ibu dan abah..
       Hari tue, mak tanya...nak bersalin kat mana?....urm...mana2 pun sama ja..cuma dari segi kos jer lah...kalau lah bersalin kat private, bersalin cara normal..tak sakit... tak apalah...nie sakit sama jugak..pengalaman masuk kat goment..alhamdulillah.. ok jer...doktor dan nurse ok jer...tak banyak kerenah..kalau kat private pun ada trainer jugak samalah kat goment pun...jadi tak kisah pun..
       Abah tanya nak buat majlis melinggang perot tak?.....urm...nasib baik mak tlg jawap...tak yah lah...zaman la...tak ada org bt dah..jadi..abah cuma nak buat kenduri doa selamat jer tuk sambut cucu dan selamat bersalin...alhamdulillah...syukur...
        Mr.hubby plak minggu nie stay kat sini sbb ada kerja kat sini..lega sikit sbb ada meneman sepanjang kehamilan nie...entah lah...tak tahu kenapa...mmg terasa tak larat...cepat letih...nak marah..nak bebai...mcm lagi...betul lah org kata emosi ibu mengandung nie tak sama...lain sikit dari org biasa...kdg2 mcm mls nak layan...kang layan tak jadi kerja plak...so, kalau tak larat sgt2 baru layan..kalau sikit2...kena gagahkan jugak..kang anak jadi malas plak...pikiran kena sentiasa positif...terima kasih jugak lah kepada mr.hubby..sbb selalu ada..tolong bt kerja rumah..faham keadaan ibu mengandung nie..syukur sangat...kadang2 kesian tgk mr.hubby...semua benda nak kena buat..layan anak dalam perot sampai tertidur...hehehhe...lepas jer bersalin..i take over balik yer...promise...
       ohya sblm terlupa...sbnrnya lagi 1 bulan anniversary perkahwinan kami..urm...nak bagi apa kat mr.hubby....nak bagi jam mahal2..tak termampu lagi..urm...nak bagi apa ek?....tak per ada lagi 1 bulan lagi...surprise...sebenarnya bergantung pada bajet jugak...kalau nak ajak p bercuti...masa tue dah minggu 32...ngah memboyot dah tue.. tapi yang pasti time tue ngah cuti..ajak p candlelight dinner pun takut tak larat lak aku nak p jauh2..sbb waktu malam jer msti aku dah terasa lembik dah...aduhai....tak per...msti ada solutionnya...sabar2..
       Minggu nie dan minggu depan aku kena jaga xm....aduhai..walaupun bukan tiap2 hari..tapi penat sbnrnya sbb tak buat apa2 pun...duduk tercongok kat situ...tak per lah..sabar jer lah...
sampai sini sajalah...lain kali sambung lagi.....bye2...wassalam
 

Life So Simple WithOut Rules Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez