Friday, August 16, 2013

Assalamualaikum...


Selamat Malam...Malam nie ada jugak masa untuk menaip....dah berhabuk dah blog nie yer...lama tak amik kisah sejak ada orang tersayang nie...bukan apa busy sikit...melayan kerenah si manja nie...ada saja keletah si dia yang menambat dihati...chewah...

Sementara si jantung hati tengah nyenyak tidor, boleh lah berkongsi cerita disini..

semenjak 2 nie, hati aku tak tenteram sebenarnya, macam2 aku pikir...dari soal hidup sampailah yang dah tak ada....

aku masih lagi teringat arwah, kadang2 sambey bawak kereta, bergenang air mata...baru aku faham erti sebuah ikatan tue...dulu masa aku gugur, aku terasa jugak..tapi bila ada pengganti, aku rasa terisi..walaupun, aku kdg2 teringatkan baby tue..tapi kali nie, terasa amat lain...sebab aku membesar bersama....walaupun hati aku redha dengan apa yang terjadi..tapi hakikatnya...susah aku nak handle sbnrnya....sejak arwah tak ada sampailah sekarang..aku belum lagi punyai kekuatan untuk pergi ke tanah perkuburan..sekali pun aku tak pernah jejak lagi..even raya baru2 nie pun aku tak pergi...bukan ada apa2 pun, tapi aku tak punyai kekuatan...aku pernah rasai kehilangan arwah tok aku dan tok wan..tapi tak adalah mcm nie sekali...tapi aku respect parent aku...walaupun depa paling terasa, tapi depa paling kuat dalam keluarga kami...boleh tahan emosi depan anak2...

Pasal kerja pulak, ya aku happy dengan kerja sekarang nie, cuma yang tak berapa nak happy nya....bila ada seorg student, anak didikan aku tiba2 dah sem akhir nie buat hal...aduhai..mungkin ada masalah sahsiah rupa diri kot...dari menjadi feminin tiba2 bertukar plak..dengan pipi merah menyala, pakai listik hitam...adohai...semua org carik aku...sbb anak didik aku..mana aku tak pening kepala, takkanlah aku nak p serang dia plak..aku dah cuba bermacam2 cara dah..last sekali aku usulkan kepada kaunselor..harap adalah tindakkan dorg...berserabut kepala aku sbnrnya..banyak lagi benda aku nak kena fikirkan..mana dengan sem nie banyak sgt event lah, cuti lah...subjek pun payah nak cover...yerlah..byk sgt aktiviti yg libatkan student..la nie dah minggu ke 9...aduhai...harap2 sempatlah aku habiskan...amin..

Pasal life plak, geram sbb banyak claim lagi tak masuk.....grrrrrrrrr.....aku dok bajet kalau masuk boleh lah, nak bayar roadtax kereta...p holiday...tak masuk banyak pun tak palah..tapi biarlah cukup2 bayar roadtax kereta...hyeeeeeeeeeeeeee....sabar2...

yang lain2...tiada apa lagi cum anak wish...SELAMAT HARI RAYA kepada semua...to my beloved hubby...maafkan ma yer...halalkan makan minum, salah silap dan lain2...kira 0 0 yer...muah..love u so much..

Friday, August 16, 2013

Assalamualaikum...

Posted by Chek Nurul at 9:46 PM 0 comments
Selamat Malam...Malam nie ada jugak masa untuk menaip....dah berhabuk dah blog nie yer...lama tak amik kisah sejak ada orang tersayang nie...bukan apa busy sikit...melayan kerenah si manja nie...ada saja keletah si dia yang menambat dihati...chewah...

Sementara si jantung hati tengah nyenyak tidor, boleh lah berkongsi cerita disini..

semenjak 2 nie, hati aku tak tenteram sebenarnya, macam2 aku pikir...dari soal hidup sampailah yang dah tak ada....

aku masih lagi teringat arwah, kadang2 sambey bawak kereta, bergenang air mata...baru aku faham erti sebuah ikatan tue...dulu masa aku gugur, aku terasa jugak..tapi bila ada pengganti, aku rasa terisi..walaupun, aku kdg2 teringatkan baby tue..tapi kali nie, terasa amat lain...sebab aku membesar bersama....walaupun hati aku redha dengan apa yang terjadi..tapi hakikatnya...susah aku nak handle sbnrnya....sejak arwah tak ada sampailah sekarang..aku belum lagi punyai kekuatan untuk pergi ke tanah perkuburan..sekali pun aku tak pernah jejak lagi..even raya baru2 nie pun aku tak pergi...bukan ada apa2 pun, tapi aku tak punyai kekuatan...aku pernah rasai kehilangan arwah tok aku dan tok wan..tapi tak adalah mcm nie sekali...tapi aku respect parent aku...walaupun depa paling terasa, tapi depa paling kuat dalam keluarga kami...boleh tahan emosi depan anak2...

Pasal kerja pulak, ya aku happy dengan kerja sekarang nie, cuma yang tak berapa nak happy nya....bila ada seorg student, anak didikan aku tiba2 dah sem akhir nie buat hal...aduhai..mungkin ada masalah sahsiah rupa diri kot...dari menjadi feminin tiba2 bertukar plak..dengan pipi merah menyala, pakai listik hitam...adohai...semua org carik aku...sbb anak didik aku..mana aku tak pening kepala, takkanlah aku nak p serang dia plak..aku dah cuba bermacam2 cara dah..last sekali aku usulkan kepada kaunselor..harap adalah tindakkan dorg...berserabut kepala aku sbnrnya..banyak lagi benda aku nak kena fikirkan..mana dengan sem nie banyak sgt event lah, cuti lah...subjek pun payah nak cover...yerlah..byk sgt aktiviti yg libatkan student..la nie dah minggu ke 9...aduhai...harap2 sempatlah aku habiskan...amin..

Pasal life plak, geram sbb banyak claim lagi tak masuk.....grrrrrrrrr.....aku dok bajet kalau masuk boleh lah, nak bayar roadtax kereta...p holiday...tak masuk banyak pun tak palah..tapi biarlah cukup2 bayar roadtax kereta...hyeeeeeeeeeeeeee....sabar2...

yang lain2...tiada apa lagi cum anak wish...SELAMAT HARI RAYA kepada semua...to my beloved hubby...maafkan ma yer...halalkan makan minum, salah silap dan lain2...kira 0 0 yer...muah..love u so much..
 

Life So Simple WithOut Rules Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez