Sunday, February 20, 2011

Diari Sebelum Menjelang Detiknya..


Salam,

Oleh sebab aku pun akan merasa debaran macam orang lain jugak melangkah ke alam perkahwinan. Tak salah kiranya aku share sikit - sikit persiapan yang perlu dan akan aku buat sebelum bergelar isteri..chewah..tesipu2 malu dik nun..huhuhu

16 Januari 2011 aritue aku bertunang..dan sekarang nie dalam persiapan nak siapkan persiapan kami..due lambat lagi tapi better prepare awal..aku dok tgk dalam internet nie..setiap bulan mesti jer ada perkara yg mesti nak dibuat sebelum menjelang harinya..

Alhamdulillah, tarikh sudah di pilih dan sekarang cuma tinggal proses nak prepare jer lah.. Sebenarnya..kami dah prepare awal2..beli sikit2 untuk hantaran sebelah aku dan si dia..cuma tinggal beberapa barang jer lagi..

Ni dah nak masuk bulan 3 bermakna tinggal lagi 8 bulan ja lagi..mmg la lambat lagi..tapi kalau dah dekat baru nak prepare..alamatnya majlis akan jadi mcm main kahwin2 jer lah..pakai petik bunga2 yang mak aku tanam tue buat hiasan pelamin aku nanti..letak kerusi meja makan kat umah aku tue la jawapnya..uish..baru gempak..dengan temanya majlis kahwin zaman kanak2..eee...tak dapat aku bygkan..na hai..

perkara yang perlu aku buat:

9 - 8 bulan

1) beli hantaran dalam list aku dan si dia..
2) update pelamin dan baju kat kedai pengantin
3) keluar dgn mak beli kain langsir
4) sahkan tarikh dgn abah ( tapi mujur la abah aku setiausaha pakatan kenduri, so..dia mmg dah reserved tarikh tue utk aku)
5) jurugambar ( abah aku minta tlg kawan dia )

oklah, jumpa lagi nanti..

finally....



Alhamdulillah, finally..i can see the value of my patient..such a long time and take almost a year and quarter..i know i need to scarified something to get something like this. But today i can smile and syukur to ALLAH for doing this. I need and should not and never forget the individual behind me, always support me and i should give them credit..Ist of all, My beloved HIM..my family especially my lovely abah and mak for moral support, my beloved hubby..always with me..never give up with me...many thing his doing for me...all this not for myself but for our future..thanks a lot..something waiting for you on december..i don't know what..but just wait and see dear..also my friend and my roomate..lov ya..


TIMELINE..what had written in this pic is not what im talking about..but just mention for my time line of doing this.. its just a gimmick..hehhe..below i show to you what it is..


This is what i want show to you..my period of work..how i manage it and need really good planning and insyaallah..you can get it..

Wednesday, February 16, 2011


Lirik Lagu : Afgan - Terima Kasih Cinta

Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

ouuwwww...
ouuwwww...

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku oouuwww
Kesalahanku yang pernah menyakitimu
----------------------------------------------------------------------------

Kali nie saje aku post lirik lagu nie..
teringat zaman mula2 dulu2..
dari kawan kepada abg adik angkat
then kawan balik..
dari tak suka terus tersangkut..
mmg susah nak menerima tapi kuasa ALLAH..
DIA yg menentukan segalanya..
DIA yg buka mata, hati aku..
Bukan nama..
Bukan pangkat..
Bukan kemewahan
yang perlu ada tapi
keikhlasan..
kalau ikhlas tak perlu minta dibalas..

Feeling Better...But


Salam and good morning..

This morning after i meet prof to show my final work, alhamdullilah evtin look clear and smooth. i hope tomorrow will be the same. My evaluator can accept the same ways like my prof said to me. I am not rushing to finish all this but i admit sometime to wait till your turn is too...... you can said anything or you can put any word you like.



Ohya, before i forget something, several week ago, me and my lovely hubby, goes to penang but this time we decided to travel by ferry. i thought such a long time we never use a ferry to penang, just go through penang bridge. we snap some picture and i think this is look beautiful. Nice to see. We goes to Telok Tempoyak, There have a restaurant (i dont remember the name)..the food..wallah..seafood..the view..you can see the sea, the nite view most beautiful...while you enjoy your dinner, you can see the view..such a lovely place..more romantice if you go with someone..



This is my pic after his "doing" something with it..by the ways thanks..can wait to see you dear. I hope can see you soon.

Monday, February 14, 2011

Happy..




Alhamdulillah, mendung dah berarak pergi muncul sang mentari menyinari hari nie. Lega rasa hati, ceria dan gembira walaupun merasa kekurangan disini. Kadang kala perasaan memendam rasa bukan sahaja memberi kesan kepada kita malahan orang yang berada disamping kita juga akan merasai tempiasnya. Setiap masalah pasti ada penyelesaiannya, luahankan apa yang kita rasa pada orang yang kita percayai dan sudah memadai jika dia sanggup mendengar apa yang kita luahan kan..so, jgn la nak mengharap yg lebeh2..ahak!..


Ni perasaan aku bila bangun pagi tadi...tak sabar nak keluar dari sini nak jumpa orang yg tersayang. Minggu nie pun minggu penentu bagi aku, harap2 semuanya ok. takut - takut jugak sebenarnya, tapi aku bersemangat bila igat my hubby, my family. Sokongan dari dorg yg buat aku kembali bangun. terima kasih yang tak terhingga.

Everyday, this word always in my mind and in my heart. What i know, when you love someone, don't hope they will love you the way you love them. You will smile when someone you love smile and laugh. You will sad when someone you love have been hurt by someone else, try to get calm and supportive to them even today is the last days you see him or her. Give the best moment to them like you will go far away from them and don't regret if they don't have time for you....JUST remember the happiest life begin when they smile and happy with you.

Sunday, February 13, 2011

Cedehnya...



Tak tahu la kenapa la malam nie..aku rasa sedeh sgt..sambey berblogging air mata aku nie turun bagaikan air hujan. Lagu - lagu dalam radio online nie pun macam tau2 nak bagi aku berderai air mata ag..putar lak lagu - lagu sedeh. lagi la mencurah - curah air mata aku keluar. Aku sedeh bersebab..bukan mudah aku nak keluarkan air mata tapi entah la..betul lah orang cakap walau sekeras mana pun seorang perempuan, hati cuma sekeras kerak nasi ja. Biarlah sesekali mengeluarkan air mata tak salah jugak. Menangis lah puas - puas bertemankan aku seorg diri.

Aku dah tak tau mcm mana lagi nak buat, nak pikir..mcm semuanya salah ja..kalau dulu aku lebih suka buat sendiri. tanggung sendiri..jangan bergantung kat org lain..apatah lagi minta apa2 dari org lain..tapi sampai sekarang entah la, buat aku rasa mcm tak senang duduk. otak cuma pikir nak cari penyelesaian. Then settle kan evtin. Selama nie aku pendamkan ja perasaan nie, dats y aku kadang - kadang lebeh suka diam dari berbincang @ bercakap benda nie. Hanya ALLAH ja yg tahu, kdg2 aku rasa mcm bayang2 aku mengejek diri sendiri. Tak habis - habis nyusahkan orang.

Aku hanya mampu berdoa agar tabahkan hati, tenangkan hati dan perasaan. Dipermudahkan jalan untuk ku hanya satu ja niat aku..nak settlekan benda nie secepat mungkin. Tak nak nyusahkan sesaper lagi dah..biar aku berdiri atas kaki sendiri. Biar kepala tak pening, hati pun tak sakit.

Saturday, February 12, 2011

Soalan kepada pakar jantina...


sesajer jer surf tadi..then aku terjumpa lawak nie..bila dipikir2kan balik..kalau betul2 terjadi cemana...

Seorang lelaki bernama Ajan berjumpa pakar jantina iaitu seorang doktor di universiti Kuala Lumpur, di dalam biliknya dia cuba menceritakan masalahnya.

Ajan: Assalamualaikum doktor

Doktor: Ye Ajan, saya diberitahu awak ada masalah. Cucite? (Cuba cerita)

Ajan: Saya ni ada kawan Namanya Rosli, kami kawan rapat macam adik beradik, Kami berdua la. Pada suatu hari saya terpaksa berpindah so kami ni berpisah selama 1 tahun. Di tempat baru saya ada jumpa seorang perempuan tapi sebijik muka badan macam..

Doktor: Macam?

Ajan: Rosli. Tapi saya minat kat perempuan tu tapi ada perkara yang memusykilkan saya.

Doktor: Apa dia?

Ajan: Kalau saya suka perempuan muka macam kawan rapat saya, saya ni di ketogorikan sebagai lelaki Bisexual ke?

Doktor: Erm...............................................................................................................................................

Aduhyai perkara ini pernah berlaku kepada anda? -_-"

Bruno Mars - Just The Way You Are [Official Video]


Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)


FTIsland Love Love Love FullVer Music video


bla..bla..bla..


For ever and ever..


Thanks to my adorable hubby for what you did this morning. No words can i say it for and i'm really happy to be with and always be with you dear. Even there have distance between us, i always feel you near and always with me. Only technologies make us feel more close. Like i just say to you. no word can i describe here..


Such a lovely morning..with you dear..

Tanya Hati



Artis: Pasto

Tuhan tolonglah
Hapus dia dari hatiku
Kini semua percuma
Tak kan mungkin terjadi
Kisah cinta yang selalu aku banggakan

Kau hempas semua
Masa yamng tercipta untukmu
Tanpa pernah melihat
Betapa ku mencoba
Jadi yang terbaik untuk dirimu

Reff:
Oh mengapa tak bisa dirimu
Yang mencintaiku tuluh dan apa adanya
Aku memang bukan manusia sempurna
Tapi ku layak dicinta karena ketulusan
Kini biarlah waktu yang jawab semua

Tanya hatiku..

Tanpa pernah melihat
Betapa ku mencoba
Jadi yang terbaik untuk dirimu

Back to Reff:

Waktu yang jawab semua
Tanya hatiku..

Cinta Dua Hati



Artis : Afgan

Tak ku sangka dirimu hadir di hidupku
menyapaku dengan sentuhan kasihmu

Ku sesali cerita yang kini terjadi
mengapa disaat ku telah berdua

Maafkan bila cintaku
tak mungkin ku persembahkan seutuhnya
Maaf bila kau terluka
karena ku jatuh di dua hati

Maafkan bila cintaku
tak mungkin ku persembahkan seutuhnya padamu
Maaf bila kau terluka
karena ku jatuh
Karena ku jatuh di dua hati

Andai



Artis : Amy Mastura/Anuar Zain

Amy:
Uuuu....
Andaikan diizinkan
Kuundur waktu
Akanku susun langkah
Akan kucorak warna
Tiada kelam

Anuar:
Namun apa daya
Andai ada pilihan
Ku ulang detik
Akan ku imbas saat kenangan silam
Kan ku hurai
Perasaan cinta

Korus:

Amy:
Kasih kembalikan
Sinar diri hidupku

Amy/Anuar:
Kesempatan kedua untukku pendam semula
Kebahagiaan
Sebuah harapan yang terlerai

Anuar:
Kasih rasailah
Kekesalanku

Amy/anuar:
Kan beralih arah mengejar cinta sucimu

Amy:
Andai takdir
Mengizinkan mengundurkan waktu ohhhh..

Anuar:
Andai ada pilihan
Ku ulang detik

Amy:
Akan ku imbas saat kenangan silam
Kan kuhurai perasaan cinta

Anuar:
Kasih kembalikan
Sinar dihidupku

Anuar/Amy
Kesempatan kedua untuk ku pendam semula
Kebahagian

Amy:
Sebuah harapan yang telerai
Oohhh kasih rasailah
Kekal kesalan

Anuar/Amy:
Kan ku beralih arah mengejar cinta sucimu

Andai takdir mengizinkan
Ku mengundurkan waktu

Friday, February 11, 2011

....



Actually this week i need to prepare something for my project but don't know why my mood ada sikit lari lah maybe because my dateline jauh lagi lah so i jadi malas lah...according to my list, i need to do some preparation and test my project either its ok or not..still not in mood to do this..but i promise to myself..i will do my work tonite and finish it before dateline. The reward is SECRET..;0)

SAVING..urmm..i have..i don't..someone told me..don't worry dear, if your keep thinking about this, till the end it won't settle your problem. so, let it be what its wanna be..trust the ONE and there will be ways for you..so..for my side..just think the positive side..insyallah...

This evening..


I just wake up this morning and realize something..something happen suddenly to me. now i became more careful and promises to myself won't do this again. till this evening its not 'working' out.. my lovely told me to be patient and maybe im have something in my head or worries something. its won't work out. urmm...i hope this will be settle as soon as possible.

To see and feel like this..only in spa..i really want this rite now. more relaxing and adorable... massage your body and smell something sweet..aroma therapy will make your stress disappear.. how fantastic..

the lastly...vacation with someone your love..how romantic..actually its good spent time together, run away from ordinary view..i mean the same place that your always meet.. why not give something different. go to the beach or spent time together..doing something that you really want to do with her/him.


Ohya..1 more thing..always think in your mind...its like 1st time i see her/him even you already with her/his 20 or 30 years..to make your relation hot and special..don't wait to have a good time but give a small valuable moment that he/his will remember till the end. No need to be romantic person but the ways you appreciate your love will show how in deep you need her/him in your life. Your love will know that she/his the only one in your life..

Wednesday, February 9, 2011

Roses..



Hai there...sorry for late to update my blog for this month. Many thing i need to do and sometime its hard to me to stay here and come out with new entry. For this entry, i just wanna say my wish come true. My beloved give me flowers but that was awesome for me because his never give me this. The last 2009 in my convocation until now. But when i ask him, why he giv it to me..his said..for everything...By the way..thanks dear and im really appreciate it..


Almost 2 year we have been together as a friend..even now our status are change, alhamdulillah we still the same..still friend, share everything..but more to responsible. Of course some time as human, we will do some mistake and have positive, negative side. For me, sometime we need to set in our mind, everything in positive side and never ever trust what people said unless you see it by your self. everything needs prove and evident. even its take time but be patient.
ok that its for now. i need to go..see ya..salam..

oh ya..dear..thanks again..;0)

Sunday, February 20, 2011

Diari Sebelum Menjelang Detiknya..

Posted by Chek Nurul at 5:28 PM 0 comments
Salam,

Oleh sebab aku pun akan merasa debaran macam orang lain jugak melangkah ke alam perkahwinan. Tak salah kiranya aku share sikit - sikit persiapan yang perlu dan akan aku buat sebelum bergelar isteri..chewah..tesipu2 malu dik nun..huhuhu

16 Januari 2011 aritue aku bertunang..dan sekarang nie dalam persiapan nak siapkan persiapan kami..due lambat lagi tapi better prepare awal..aku dok tgk dalam internet nie..setiap bulan mesti jer ada perkara yg mesti nak dibuat sebelum menjelang harinya..

Alhamdulillah, tarikh sudah di pilih dan sekarang cuma tinggal proses nak prepare jer lah.. Sebenarnya..kami dah prepare awal2..beli sikit2 untuk hantaran sebelah aku dan si dia..cuma tinggal beberapa barang jer lagi..

Ni dah nak masuk bulan 3 bermakna tinggal lagi 8 bulan ja lagi..mmg la lambat lagi..tapi kalau dah dekat baru nak prepare..alamatnya majlis akan jadi mcm main kahwin2 jer lah..pakai petik bunga2 yang mak aku tanam tue buat hiasan pelamin aku nanti..letak kerusi meja makan kat umah aku tue la jawapnya..uish..baru gempak..dengan temanya majlis kahwin zaman kanak2..eee...tak dapat aku bygkan..na hai..

perkara yang perlu aku buat:

9 - 8 bulan

1) beli hantaran dalam list aku dan si dia..
2) update pelamin dan baju kat kedai pengantin
3) keluar dgn mak beli kain langsir
4) sahkan tarikh dgn abah ( tapi mujur la abah aku setiausaha pakatan kenduri, so..dia mmg dah reserved tarikh tue utk aku)
5) jurugambar ( abah aku minta tlg kawan dia )

oklah, jumpa lagi nanti..

finally....

Posted by Chek Nurul at 4:07 PM 0 comments

Alhamdulillah, finally..i can see the value of my patient..such a long time and take almost a year and quarter..i know i need to scarified something to get something like this. But today i can smile and syukur to ALLAH for doing this. I need and should not and never forget the individual behind me, always support me and i should give them credit..Ist of all, My beloved HIM..my family especially my lovely abah and mak for moral support, my beloved hubby..always with me..never give up with me...many thing his doing for me...all this not for myself but for our future..thanks a lot..something waiting for you on december..i don't know what..but just wait and see dear..also my friend and my roomate..lov ya..


TIMELINE..what had written in this pic is not what im talking about..but just mention for my time line of doing this.. its just a gimmick..hehhe..below i show to you what it is..


This is what i want show to you..my period of work..how i manage it and need really good planning and insyaallah..you can get it..

Wednesday, February 16, 2011

Posted by Chek Nurul at 7:02 PM 0 comments
Lirik Lagu : Afgan - Terima Kasih Cinta

Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

ouuwwww...
ouuwwww...

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku oouuwww
Kesalahanku yang pernah menyakitimu
----------------------------------------------------------------------------

Kali nie saje aku post lirik lagu nie..
teringat zaman mula2 dulu2..
dari kawan kepada abg adik angkat
then kawan balik..
dari tak suka terus tersangkut..
mmg susah nak menerima tapi kuasa ALLAH..
DIA yg menentukan segalanya..
DIA yg buka mata, hati aku..
Bukan nama..
Bukan pangkat..
Bukan kemewahan
yang perlu ada tapi
keikhlasan..
kalau ikhlas tak perlu minta dibalas..

Feeling Better...But

Posted by Chek Nurul at 11:15 AM 0 comments
Salam and good morning..

This morning after i meet prof to show my final work, alhamdullilah evtin look clear and smooth. i hope tomorrow will be the same. My evaluator can accept the same ways like my prof said to me. I am not rushing to finish all this but i admit sometime to wait till your turn is too...... you can said anything or you can put any word you like.



Ohya, before i forget something, several week ago, me and my lovely hubby, goes to penang but this time we decided to travel by ferry. i thought such a long time we never use a ferry to penang, just go through penang bridge. we snap some picture and i think this is look beautiful. Nice to see. We goes to Telok Tempoyak, There have a restaurant (i dont remember the name)..the food..wallah..seafood..the view..you can see the sea, the nite view most beautiful...while you enjoy your dinner, you can see the view..such a lovely place..more romantice if you go with someone..



This is my pic after his "doing" something with it..by the ways thanks..can wait to see you dear. I hope can see you soon.

Monday, February 14, 2011

Happy..

Posted by Chek Nurul at 2:41 PM 0 comments


Alhamdulillah, mendung dah berarak pergi muncul sang mentari menyinari hari nie. Lega rasa hati, ceria dan gembira walaupun merasa kekurangan disini. Kadang kala perasaan memendam rasa bukan sahaja memberi kesan kepada kita malahan orang yang berada disamping kita juga akan merasai tempiasnya. Setiap masalah pasti ada penyelesaiannya, luahankan apa yang kita rasa pada orang yang kita percayai dan sudah memadai jika dia sanggup mendengar apa yang kita luahan kan..so, jgn la nak mengharap yg lebeh2..ahak!..


Ni perasaan aku bila bangun pagi tadi...tak sabar nak keluar dari sini nak jumpa orang yg tersayang. Minggu nie pun minggu penentu bagi aku, harap2 semuanya ok. takut - takut jugak sebenarnya, tapi aku bersemangat bila igat my hubby, my family. Sokongan dari dorg yg buat aku kembali bangun. terima kasih yang tak terhingga.

Everyday, this word always in my mind and in my heart. What i know, when you love someone, don't hope they will love you the way you love them. You will smile when someone you love smile and laugh. You will sad when someone you love have been hurt by someone else, try to get calm and supportive to them even today is the last days you see him or her. Give the best moment to them like you will go far away from them and don't regret if they don't have time for you....JUST remember the happiest life begin when they smile and happy with you.

Sunday, February 13, 2011

Cedehnya...

Posted by Chek Nurul at 7:57 PM 0 comments

Tak tahu la kenapa la malam nie..aku rasa sedeh sgt..sambey berblogging air mata aku nie turun bagaikan air hujan. Lagu - lagu dalam radio online nie pun macam tau2 nak bagi aku berderai air mata ag..putar lak lagu - lagu sedeh. lagi la mencurah - curah air mata aku keluar. Aku sedeh bersebab..bukan mudah aku nak keluarkan air mata tapi entah la..betul lah orang cakap walau sekeras mana pun seorang perempuan, hati cuma sekeras kerak nasi ja. Biarlah sesekali mengeluarkan air mata tak salah jugak. Menangis lah puas - puas bertemankan aku seorg diri.

Aku dah tak tau mcm mana lagi nak buat, nak pikir..mcm semuanya salah ja..kalau dulu aku lebih suka buat sendiri. tanggung sendiri..jangan bergantung kat org lain..apatah lagi minta apa2 dari org lain..tapi sampai sekarang entah la, buat aku rasa mcm tak senang duduk. otak cuma pikir nak cari penyelesaian. Then settle kan evtin. Selama nie aku pendamkan ja perasaan nie, dats y aku kadang - kadang lebeh suka diam dari berbincang @ bercakap benda nie. Hanya ALLAH ja yg tahu, kdg2 aku rasa mcm bayang2 aku mengejek diri sendiri. Tak habis - habis nyusahkan orang.

Aku hanya mampu berdoa agar tabahkan hati, tenangkan hati dan perasaan. Dipermudahkan jalan untuk ku hanya satu ja niat aku..nak settlekan benda nie secepat mungkin. Tak nak nyusahkan sesaper lagi dah..biar aku berdiri atas kaki sendiri. Biar kepala tak pening, hati pun tak sakit.

Saturday, February 12, 2011

Soalan kepada pakar jantina...

Posted by Chek Nurul at 11:51 AM 0 comments
sesajer jer surf tadi..then aku terjumpa lawak nie..bila dipikir2kan balik..kalau betul2 terjadi cemana...

Seorang lelaki bernama Ajan berjumpa pakar jantina iaitu seorang doktor di universiti Kuala Lumpur, di dalam biliknya dia cuba menceritakan masalahnya.

Ajan: Assalamualaikum doktor

Doktor: Ye Ajan, saya diberitahu awak ada masalah. Cucite? (Cuba cerita)

Ajan: Saya ni ada kawan Namanya Rosli, kami kawan rapat macam adik beradik, Kami berdua la. Pada suatu hari saya terpaksa berpindah so kami ni berpisah selama 1 tahun. Di tempat baru saya ada jumpa seorang perempuan tapi sebijik muka badan macam..

Doktor: Macam?

Ajan: Rosli. Tapi saya minat kat perempuan tu tapi ada perkara yang memusykilkan saya.

Doktor: Apa dia?

Ajan: Kalau saya suka perempuan muka macam kawan rapat saya, saya ni di ketogorikan sebagai lelaki Bisexual ke?

Doktor: Erm...............................................................................................................................................

Aduhyai perkara ini pernah berlaku kepada anda? -_-"

Bruno Mars - Just The Way You Are [Official Video]

Posted by Chek Nurul at 11:15 AM 0 comments

Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)

Posted by Chek Nurul at 11:14 AM 0 comments

FTIsland Love Love Love FullVer Music video

Posted by Chek Nurul at 11:09 AM 0 comments

bla..bla..bla..

Posted by Chek Nurul at 10:53 AM 0 comments
For ever and ever..


Thanks to my adorable hubby for what you did this morning. No words can i say it for and i'm really happy to be with and always be with you dear. Even there have distance between us, i always feel you near and always with me. Only technologies make us feel more close. Like i just say to you. no word can i describe here..


Such a lovely morning..with you dear..

Tanya Hati

Posted by Chek Nurul at 10:52 AM 0 comments

Artis: Pasto

Tuhan tolonglah
Hapus dia dari hatiku
Kini semua percuma
Tak kan mungkin terjadi
Kisah cinta yang selalu aku banggakan

Kau hempas semua
Masa yamng tercipta untukmu
Tanpa pernah melihat
Betapa ku mencoba
Jadi yang terbaik untuk dirimu

Reff:
Oh mengapa tak bisa dirimu
Yang mencintaiku tuluh dan apa adanya
Aku memang bukan manusia sempurna
Tapi ku layak dicinta karena ketulusan
Kini biarlah waktu yang jawab semua

Tanya hatiku..

Tanpa pernah melihat
Betapa ku mencoba
Jadi yang terbaik untuk dirimu

Back to Reff:

Waktu yang jawab semua
Tanya hatiku..

Cinta Dua Hati

Posted by Chek Nurul at 10:45 AM 0 comments

Artis : Afgan

Tak ku sangka dirimu hadir di hidupku
menyapaku dengan sentuhan kasihmu

Ku sesali cerita yang kini terjadi
mengapa disaat ku telah berdua

Maafkan bila cintaku
tak mungkin ku persembahkan seutuhnya
Maaf bila kau terluka
karena ku jatuh di dua hati

Maafkan bila cintaku
tak mungkin ku persembahkan seutuhnya padamu
Maaf bila kau terluka
karena ku jatuh
Karena ku jatuh di dua hati

Andai

Posted by Chek Nurul at 10:39 AM 0 comments

Artis : Amy Mastura/Anuar Zain

Amy:
Uuuu....
Andaikan diizinkan
Kuundur waktu
Akanku susun langkah
Akan kucorak warna
Tiada kelam

Anuar:
Namun apa daya
Andai ada pilihan
Ku ulang detik
Akan ku imbas saat kenangan silam
Kan ku hurai
Perasaan cinta

Korus:

Amy:
Kasih kembalikan
Sinar diri hidupku

Amy/Anuar:
Kesempatan kedua untukku pendam semula
Kebahagiaan
Sebuah harapan yang terlerai

Anuar:
Kasih rasailah
Kekesalanku

Amy/anuar:
Kan beralih arah mengejar cinta sucimu

Amy:
Andai takdir
Mengizinkan mengundurkan waktu ohhhh..

Anuar:
Andai ada pilihan
Ku ulang detik

Amy:
Akan ku imbas saat kenangan silam
Kan kuhurai perasaan cinta

Anuar:
Kasih kembalikan
Sinar dihidupku

Anuar/Amy
Kesempatan kedua untuk ku pendam semula
Kebahagian

Amy:
Sebuah harapan yang telerai
Oohhh kasih rasailah
Kekal kesalan

Anuar/Amy:
Kan ku beralih arah mengejar cinta sucimu

Andai takdir mengizinkan
Ku mengundurkan waktu

Friday, February 11, 2011

....

Posted by Chek Nurul at 5:35 PM 0 comments

Actually this week i need to prepare something for my project but don't know why my mood ada sikit lari lah maybe because my dateline jauh lagi lah so i jadi malas lah...according to my list, i need to do some preparation and test my project either its ok or not..still not in mood to do this..but i promise to myself..i will do my work tonite and finish it before dateline. The reward is SECRET..;0)

SAVING..urmm..i have..i don't..someone told me..don't worry dear, if your keep thinking about this, till the end it won't settle your problem. so, let it be what its wanna be..trust the ONE and there will be ways for you..so..for my side..just think the positive side..insyallah...

This evening..

Posted by Chek Nurul at 4:34 PM 0 comments
I just wake up this morning and realize something..something happen suddenly to me. now i became more careful and promises to myself won't do this again. till this evening its not 'working' out.. my lovely told me to be patient and maybe im have something in my head or worries something. its won't work out. urmm...i hope this will be settle as soon as possible.

To see and feel like this..only in spa..i really want this rite now. more relaxing and adorable... massage your body and smell something sweet..aroma therapy will make your stress disappear.. how fantastic..

the lastly...vacation with someone your love..how romantic..actually its good spent time together, run away from ordinary view..i mean the same place that your always meet.. why not give something different. go to the beach or spent time together..doing something that you really want to do with her/him.


Ohya..1 more thing..always think in your mind...its like 1st time i see her/him even you already with her/his 20 or 30 years..to make your relation hot and special..don't wait to have a good time but give a small valuable moment that he/his will remember till the end. No need to be romantic person but the ways you appreciate your love will show how in deep you need her/him in your life. Your love will know that she/his the only one in your life..

Wednesday, February 9, 2011

Roses..

Posted by Chek Nurul at 7:17 PM 0 comments

Hai there...sorry for late to update my blog for this month. Many thing i need to do and sometime its hard to me to stay here and come out with new entry. For this entry, i just wanna say my wish come true. My beloved give me flowers but that was awesome for me because his never give me this. The last 2009 in my convocation until now. But when i ask him, why he giv it to me..his said..for everything...By the way..thanks dear and im really appreciate it..


Almost 2 year we have been together as a friend..even now our status are change, alhamdulillah we still the same..still friend, share everything..but more to responsible. Of course some time as human, we will do some mistake and have positive, negative side. For me, sometime we need to set in our mind, everything in positive side and never ever trust what people said unless you see it by your self. everything needs prove and evident. even its take time but be patient.
ok that its for now. i need to go..see ya..salam..

oh ya..dear..thanks again..;0)
 

Life So Simple WithOut Rules Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez