Monday, July 1, 2013

sisa susu pada puting susu


Salam..hai...aku agak pening kepala jugak dok tgk dan pikir cemana nak hilangkan kotoran pada susu..aku try jgk cari dalam mr.google..last2 aku rasa adalah 1 petua yg boleh pakai dan aku telah praktikkan benda nie...kenai dak benda nie..


hah, span nak cuci pinggan kan...cara gunanya senang saja..rendam dulu puting dalam air garam 2,3 minit pastu cuci lah...pastikan span nie tak basah..kalau basah susah nak tanggal nanti kotoran tue...hasilnya seperti beli baru..hehehe...boleh lagi lah nak betahan 1 - 2minggu sblum beli baru..geram jgk..kdg2..baru ja 2 minggu beli..dah ada kotoran mcm nie...so, selamat memcuba..

WELCOME JULY....


Assalamualaikum...rasanya mcm dah lama tak mengomel apa2 dalam nie...ok..pertama sekali aku ok ja..walaupun dalam proses mengantikan puasa semasa mengandung dulu..alhamdulillah...esok last day aku berpuasa..ya ALLAH..syukur kerana diberi peluang untuk menghabiskan puasa ini..amin.

Yang ke-2, Sehingga ke hari ini, aku masih lagi teringat arwah, time kami bersama..membesar bersama..kadang2 aku sedekahkan al-fatihah utk arwah. Aku percaya semua ketentuan Illahi..teman seperjuang arwah semasa kecil dulu pun dah tiada...arwah anak pakjang, arwah anak pak lang..teman baik arwah..dan arwah adalah yg terakhir..semoga arwah berada dibawah lindungan Illahi...In Shaa Allah..

Yang ke-3, sejak buka sem nie, aku semakin sibuk....seminggu 25 jam kredit..masyaALLAH, walaupun nampak jadual macam tak pack..tapi percayalah agak penat...sebab aku berpuasa sama, then balik masak, tidurkan anak...tapi tak kan aku nak mengeluh plak kan..jadi lakuan dengan niat yang baik..in shaa Allah..tentu hasilnya pun baik...mana taknya..lepas ja buka puasa..elok anak tidor...aku pun apa lagi..tidur tak sedarkan diri..letih sgt kot....hehehe

Yang ke-4, ok...selain itu, aku punyai tugas lain..aduhai...penat jgk sbnrnya..tapi apakan daya..kerja tetap kerja.. 1 of my "friend" suka @ bercinta dengan laki org..aduhai...sanggup tukar imej sbb that guy...yg si lelaki plak dah 15 thn berkahwin, ada anak..leh plak ckp...anak tue bukan dari dia..sbb anak tue anak tabung uji...gilo ka apo...apo ustaz sekolah ko tak ckp ke...haram kot amik sperma org lain...umpama kita berzina...guano nok jadi laki org..bek ko p dok lam utan lah...kononnya..tak cintakan wife dia, kahwin sbb terpaksa...wife tak pernah masak utk dia..dan mcm2 lagi...nauzubillah...ayat...tue yg aku ckp tadi...gilo ko apo laki nie...abeh tue...dah tak suko..napo tak ceraikan jo wife ko...napo tunggu sampai 15 tahun ada anak...baru ko nak buek hal...nipu org lain @ kawan den..yg kawan den nie...dah tanggap lentok dah...totally change...sampai org sekeliling gelakkan dia..mesti ko tepuk tangan kan...hah eloklah...ko mcm doakan rumah tangga ko jadi mcm tue..ko tunggu lah..ALLAH tue maha adil..ko minta DIA beqi lah nanti..ko tungguuuuuu....

Yang ke-5, den tak berapo nak bekonan sbnrnya dgn cara org baru...actually bukan baru sbnrnya tapi ditendang dari satu tempat ke tempat den...ado ko patut baru jer masuk 2,3 minggu nie tequs complaint sana sini..kami org lamo pun tak terkato apo..ko org baru nak tunjuk lagak plak..cuba lah ko bagi org yg spttnya bernapaih dulo...ni dorg pun bayak lagi benda nak kena settle..takkan nak jaga bontot ko plak...sory...seniority ko ket sini tak laku nah...shuh, shuh, shuh,,,,,balik la ke tempat asal mu..bak kata m.nasir...

jum lah....anak den jaga..nak bg tidur jap...

Monday, July 1, 2013

sisa susu pada puting susu

Posted by Chek Nurul at 9:18 PM 0 comments
Salam..hai...aku agak pening kepala jugak dok tgk dan pikir cemana nak hilangkan kotoran pada susu..aku try jgk cari dalam mr.google..last2 aku rasa adalah 1 petua yg boleh pakai dan aku telah praktikkan benda nie...kenai dak benda nie..


hah, span nak cuci pinggan kan...cara gunanya senang saja..rendam dulu puting dalam air garam 2,3 minit pastu cuci lah...pastikan span nie tak basah..kalau basah susah nak tanggal nanti kotoran tue...hasilnya seperti beli baru..hehehe...boleh lagi lah nak betahan 1 - 2minggu sblum beli baru..geram jgk..kdg2..baru ja 2 minggu beli..dah ada kotoran mcm nie...so, selamat memcuba..

WELCOME JULY....

Posted by Chek Nurul at 8:34 PM 0 comments
Assalamualaikum...rasanya mcm dah lama tak mengomel apa2 dalam nie...ok..pertama sekali aku ok ja..walaupun dalam proses mengantikan puasa semasa mengandung dulu..alhamdulillah...esok last day aku berpuasa..ya ALLAH..syukur kerana diberi peluang untuk menghabiskan puasa ini..amin.

Yang ke-2, Sehingga ke hari ini, aku masih lagi teringat arwah, time kami bersama..membesar bersama..kadang2 aku sedekahkan al-fatihah utk arwah. Aku percaya semua ketentuan Illahi..teman seperjuang arwah semasa kecil dulu pun dah tiada...arwah anak pakjang, arwah anak pak lang..teman baik arwah..dan arwah adalah yg terakhir..semoga arwah berada dibawah lindungan Illahi...In Shaa Allah..

Yang ke-3, sejak buka sem nie, aku semakin sibuk....seminggu 25 jam kredit..masyaALLAH, walaupun nampak jadual macam tak pack..tapi percayalah agak penat...sebab aku berpuasa sama, then balik masak, tidurkan anak...tapi tak kan aku nak mengeluh plak kan..jadi lakuan dengan niat yang baik..in shaa Allah..tentu hasilnya pun baik...mana taknya..lepas ja buka puasa..elok anak tidor...aku pun apa lagi..tidur tak sedarkan diri..letih sgt kot....hehehe

Yang ke-4, ok...selain itu, aku punyai tugas lain..aduhai...penat jgk sbnrnya..tapi apakan daya..kerja tetap kerja.. 1 of my "friend" suka @ bercinta dengan laki org..aduhai...sanggup tukar imej sbb that guy...yg si lelaki plak dah 15 thn berkahwin, ada anak..leh plak ckp...anak tue bukan dari dia..sbb anak tue anak tabung uji...gilo ka apo...apo ustaz sekolah ko tak ckp ke...haram kot amik sperma org lain...umpama kita berzina...guano nok jadi laki org..bek ko p dok lam utan lah...kononnya..tak cintakan wife dia, kahwin sbb terpaksa...wife tak pernah masak utk dia..dan mcm2 lagi...nauzubillah...ayat...tue yg aku ckp tadi...gilo ko apo laki nie...abeh tue...dah tak suko..napo tak ceraikan jo wife ko...napo tunggu sampai 15 tahun ada anak...baru ko nak buek hal...nipu org lain @ kawan den..yg kawan den nie...dah tanggap lentok dah...totally change...sampai org sekeliling gelakkan dia..mesti ko tepuk tangan kan...hah eloklah...ko mcm doakan rumah tangga ko jadi mcm tue..ko tunggu lah..ALLAH tue maha adil..ko minta DIA beqi lah nanti..ko tungguuuuuu....

Yang ke-5, den tak berapo nak bekonan sbnrnya dgn cara org baru...actually bukan baru sbnrnya tapi ditendang dari satu tempat ke tempat den...ado ko patut baru jer masuk 2,3 minggu nie tequs complaint sana sini..kami org lamo pun tak terkato apo..ko org baru nak tunjuk lagak plak..cuba lah ko bagi org yg spttnya bernapaih dulo...ni dorg pun bayak lagi benda nak kena settle..takkan nak jaga bontot ko plak...sory...seniority ko ket sini tak laku nah...shuh, shuh, shuh,,,,,balik la ke tempat asal mu..bak kata m.nasir...

jum lah....anak den jaga..nak bg tidur jap...
 

Life So Simple WithOut Rules Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez