Sunday, May 15, 2011

Am i good enough?...


Am i good enough?

try asking this question and find out the answer...


Holiday...


Maybe i can say this is "price" for me to cover what im doing several days ago. Busy with helping my hubby doing his preparation and be with him for several days. Alhamdulillah, everything done and to make sure we have something to "refresh" our mind, body or in other words i can say, spent time together. We choose to go to grapes park (Taman Anggur) at beris inn. I never go there even my hometown just around the corner. What a lovely place, for those who still searching place for outdoor wedding photograph, i can suggest this place, you can have 2 in 1, first the grapes plant in green house, then the beris inn lake. You can see the peaceful, fresh air and make you promise to came again.

For your information, please bring umbrella, the weather so hot, i really mean it. even i used umbrella and share it with 3 others. i can see my hand, tinted...i mean sunburn..my hubby laugh at me when he see my hand. Then suddenly after realize that his hand was tinted too, he stop laughing at me. Till today, we try to make over our skin back to normal. But that fun.

I know you will ask me, where the picture, you wanna see it. I don't know what happen tonite, becoz i can't upload any picture. but i promise, next time i will post it.

Busy...


Hai, i miss my blog a lot, since im busy with my hubby, do some preparation for him. Actually this is what i want, not for me. For his future life. Im happy for him and will always support till the end.

Tuesday, May 3, 2011

Sendiri Bikin...




Ohya, aku nie mmg lain dari org lain pun…so, untuk bekas hantaran majlis aku nie, aku buat sendiri dengan menggunakan kertas. 12 bekas telah aku siapkan sekali dengan shelek. Jemur dan sebagainya, Cuma tinggal nak hiaskan sahaja.<!--[if gte mso 9]> Normal 0 false false false EN-US ZH-CN AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 . Aku bukan apa, selama 4 bulan dari tahun lepas aku dok sevey bekas hantaran macam raga..tapi tak ada yang berkenan dihati..memendangkan masa tunang dulu pun aku buat sendiri, y not time majlis nie aku buat sendiri. So…kasi kelainan sikit..ahaks

Kat atas nie bakul2 yang dah siap di shelek dan cuma menanti untuk digunakan..aku akan guna kabus sebagai kaki dan lace sebagai hiasan..beserta bunga hidup..insyaallah..kalau ada nanti,kalau tak ada..aku guna alternatif lain..pot puri pun ok jugak..tak per..yang nie aku tak kisah sgt..janji siap jer..huhu..



Akhirnya ahli – ahli jemaah telah menetapkan tarikh persandingan. Tarikh telah merujuk kepada perjanjian kami semasa aku dan mr.hubby berbincang dahulu. Aku igatkan that tarikh cuma main – main ja tapi akhirnya menjadi realiti…aku baru igat nak aim tarikh baru untuk memulakan kehidupan berdua tapi mungkin jodoh kami dah tertulis dan tersurat. Maka tarikh tersbut telah dicabut keluar. Walaupun masih jauh lagi, tapi tak salah jika aku merancang lebih awal lagi..

Nasib baik lah hantaran both side dah beli termasuklah barangan time nikah yang wajib dah pun beli Cuma tinggal yang lain2 lagi tu..tapi yang penting yang wajib tue mesti di sediakan dahulu…Cuma nak isi boring nikah dan ujian HIV jer lah..

Dalam diam tak diam, aku dok buat list utk majlis nie..jemputan berapa ramai, VIP berapa org, sebelah hubby aku berapa ramai, berapa beg goodies aku nak kena sediakan..nak letak apa dalam beg goodies tue..semalam aku dah listkan..;p

Harinie, aku idok sibuk cari contoh baju nak nikah..aku suka yang simple tapi nampak menarik..aku tak suka yang crowded sgt..satg Nampak aku nie mcm “berat” lak..”sarat”..akhirnya aku dah dapat dah..setelah google dalam intenet..Cuma tunggu nak beli kain dan buat. Better buat awal nuh, nanti tak lah aku bersesak pulak..tapi aku takut lak badan aku naik..sbb aku perasaan baju aku banyak yang tak leh pakai dah..adoi hai..aku ni pantang jumpa makanan, asik nak bedal jer..manalah badan tak naik…aku dah dapat idea, y not aku suh tailor tinggalkan sisa kain tue lebeh sekit..nanti leh la buka then adjust bagi besar plak..huhuhu..bijak2

HaRi YaNg MeNdAtaNg...



Assalamualaikum, Hai..lama tak berblogging, rindu plak rasa nak menaip..ahak!!!.

Seperti biasa hari – hari yang aku lalui menjadikan aku semakin matang dan tabah, belajar erti sebuah kehidupan…aduh..berpuisi drama la plak aku nie..urmm..tapi itulah yang aku rasa. Sebenarnya ada hikmah aku masih berada disini, bukan aku tidak berusaha untuk keluar dari sini tapi belum mendapat greenlight , so aku tak leh la nak memandai nak melanggar batas nie..buat batas tak per, jangan langgar..hehehe

Tak perlah, masa aku akan sampai jugak, mungkin disaat itu, aku akan merindui masa-masa aku bersenang lenang macam nie..untung jugak sebenarnya jadi perempuan nie..hehehehe.. Tak per, kita tinggalkan bab – bab untung atau rugi nie. Sebenarny banyak yang aku nak story kat sini, tapi kang bebanyak aku cte, sampai esok lak tak habis nuh.

For whatever story pun, aku bersyukur sbb masih lagi boleh menghirup udara yang segar…alhamdullilah dan aku bersyukur padaMU YA ALLAH…

Sunday, May 15, 2011

Am i good enough?...

Posted by Chek Nurul at 10:41 PM 0 comments
Am i good enough?

try asking this question and find out the answer...


Holiday...

Posted by Chek Nurul at 10:14 PM 0 comments
Maybe i can say this is "price" for me to cover what im doing several days ago. Busy with helping my hubby doing his preparation and be with him for several days. Alhamdulillah, everything done and to make sure we have something to "refresh" our mind, body or in other words i can say, spent time together. We choose to go to grapes park (Taman Anggur) at beris inn. I never go there even my hometown just around the corner. What a lovely place, for those who still searching place for outdoor wedding photograph, i can suggest this place, you can have 2 in 1, first the grapes plant in green house, then the beris inn lake. You can see the peaceful, fresh air and make you promise to came again.

For your information, please bring umbrella, the weather so hot, i really mean it. even i used umbrella and share it with 3 others. i can see my hand, tinted...i mean sunburn..my hubby laugh at me when he see my hand. Then suddenly after realize that his hand was tinted too, he stop laughing at me. Till today, we try to make over our skin back to normal. But that fun.

I know you will ask me, where the picture, you wanna see it. I don't know what happen tonite, becoz i can't upload any picture. but i promise, next time i will post it.

Busy...

Posted by Chek Nurul at 9:58 PM 0 comments
Hai, i miss my blog a lot, since im busy with my hubby, do some preparation for him. Actually this is what i want, not for me. For his future life. Im happy for him and will always support till the end.

Tuesday, May 3, 2011

Sendiri Bikin...

Posted by Chek Nurul at 4:36 PM 0 comments


Ohya, aku nie mmg lain dari org lain pun…so, untuk bekas hantaran majlis aku nie, aku buat sendiri dengan menggunakan kertas. 12 bekas telah aku siapkan sekali dengan shelek. Jemur dan sebagainya, Cuma tinggal nak hiaskan sahaja.<!--[if gte mso 9]> Normal 0 false false false EN-US ZH-CN AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 . Aku bukan apa, selama 4 bulan dari tahun lepas aku dok sevey bekas hantaran macam raga..tapi tak ada yang berkenan dihati..memendangkan masa tunang dulu pun aku buat sendiri, y not time majlis nie aku buat sendiri. So…kasi kelainan sikit..ahaks

Kat atas nie bakul2 yang dah siap di shelek dan cuma menanti untuk digunakan..aku akan guna kabus sebagai kaki dan lace sebagai hiasan..beserta bunga hidup..insyaallah..kalau ada nanti,kalau tak ada..aku guna alternatif lain..pot puri pun ok jugak..tak per..yang nie aku tak kisah sgt..janji siap jer..huhu..


Posted by Chek Nurul at 4:32 PM 0 comments

Akhirnya ahli – ahli jemaah telah menetapkan tarikh persandingan. Tarikh telah merujuk kepada perjanjian kami semasa aku dan mr.hubby berbincang dahulu. Aku igatkan that tarikh cuma main – main ja tapi akhirnya menjadi realiti…aku baru igat nak aim tarikh baru untuk memulakan kehidupan berdua tapi mungkin jodoh kami dah tertulis dan tersurat. Maka tarikh tersbut telah dicabut keluar. Walaupun masih jauh lagi, tapi tak salah jika aku merancang lebih awal lagi..

Nasib baik lah hantaran both side dah beli termasuklah barangan time nikah yang wajib dah pun beli Cuma tinggal yang lain2 lagi tu..tapi yang penting yang wajib tue mesti di sediakan dahulu…Cuma nak isi boring nikah dan ujian HIV jer lah..

Dalam diam tak diam, aku dok buat list utk majlis nie..jemputan berapa ramai, VIP berapa org, sebelah hubby aku berapa ramai, berapa beg goodies aku nak kena sediakan..nak letak apa dalam beg goodies tue..semalam aku dah listkan..;p

Harinie, aku idok sibuk cari contoh baju nak nikah..aku suka yang simple tapi nampak menarik..aku tak suka yang crowded sgt..satg Nampak aku nie mcm “berat” lak..”sarat”..akhirnya aku dah dapat dah..setelah google dalam intenet..Cuma tunggu nak beli kain dan buat. Better buat awal nuh, nanti tak lah aku bersesak pulak..tapi aku takut lak badan aku naik..sbb aku perasaan baju aku banyak yang tak leh pakai dah..adoi hai..aku ni pantang jumpa makanan, asik nak bedal jer..manalah badan tak naik…aku dah dapat idea, y not aku suh tailor tinggalkan sisa kain tue lebeh sekit..nanti leh la buka then adjust bagi besar plak..huhuhu..bijak2

HaRi YaNg MeNdAtaNg...

Posted by Chek Nurul at 3:49 PM 0 comments

Assalamualaikum, Hai..lama tak berblogging, rindu plak rasa nak menaip..ahak!!!.

Seperti biasa hari – hari yang aku lalui menjadikan aku semakin matang dan tabah, belajar erti sebuah kehidupan…aduh..berpuisi drama la plak aku nie..urmm..tapi itulah yang aku rasa. Sebenarnya ada hikmah aku masih berada disini, bukan aku tidak berusaha untuk keluar dari sini tapi belum mendapat greenlight , so aku tak leh la nak memandai nak melanggar batas nie..buat batas tak per, jangan langgar..hehehe

Tak perlah, masa aku akan sampai jugak, mungkin disaat itu, aku akan merindui masa-masa aku bersenang lenang macam nie..untung jugak sebenarnya jadi perempuan nie..hehehehe.. Tak per, kita tinggalkan bab – bab untung atau rugi nie. Sebenarny banyak yang aku nak story kat sini, tapi kang bebanyak aku cte, sampai esok lak tak habis nuh.

For whatever story pun, aku bersyukur sbb masih lagi boleh menghirup udara yang segar…alhamdullilah dan aku bersyukur padaMU YA ALLAH…

 

Life So Simple WithOut Rules Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez